gietvloer Utrecht Jasper Smits

Binnenkijken bij een modern droomhuis in Utrecht

Eigen ontwerp

Aan de rand van het voormalige Veemarktterrein in Utrecht Oost staan prachtige nieuwe woningen. Op de percelen heeft ieder zijn eigen ontwerp laten realiseren, waardoor een unieke variatie van moderne woningen is ontstaan. Met aan de achterkant het vrije zicht op de voetbalvelden, geeft het bijna het idee dat je in de polder woont, terwijl je aan de voorzijde verbinding hebt met het gezellige leven van de stad. De panden zijn aan de achterzijde van de percelen geplaatst, waardoor je aan de Zuidkant een heerlijke tuin hebt. In deze straat hebben wij van Van Hollandse Bodem meerdere huizen en een tandartsenpraktijk van gietvloeren mogen voorzien. Afgelopen maand bezochten we architect Jasper Smits om zijn gietvloer te fotograferen.

gietvloer Utrecht Jasper Smits

Glas

Smits ontwierp dit huis uiteraard zelf, evenals enkele andere woningen in deze straat. Wanneer je zijn huis vanaf de voorzijde ziet, valt al op dat het allesbehalve standaard is. Er is veel gebruik gemaakt van glas, dit geeft binnen ook een prachtig effect. Wanneer je de woning binnen komt wordt je aandacht direct getrokken naar de achterzijde. Deze bestaat op de begane grond bijna geheel uit glas. De bomen en het water achter de kavel geven een jungle-achtig effect.

gietvloer Utrecht Jasper Smits

Split-Level

De woning is volledig splitlevel, hierdoor kijk je in het midden van de woning helemaal naar boven. Dit gedeelte is dankzij de houten, zigzag trappen echt indrukwekkend te noemen. Het hout vormt hier ook een prachtig contrast met de stoere robuuste wanden van beton.

gietvloer Utrecht Jasper Smits

Hout & Beton

Het hout en betonlook zijn zorgvuldig gekozen en bepalend voor het karakter van deze woning. De vloer moest hier mooi bij aansluiten, maar niet te veel aandacht trekken. Daarom is er gekozen voor een rustige, lichte gietvloer als basis.

Gietvloer Utrecht Jasper Smits

Zelf een gietvloer?

Zelf ook bezig met een droomhuis? Kom eens langs en laat je informeren over de vele mogelijkheden van gietvloeren.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.