Epoxyvloer: de perfecte optie als industrievloer

De epoxyvloer. Ook daarvoor zit u goed bij ons: vakmensen met passie voor hun werk én al ruim 15 jaar ervaring.  Juist door deze passie, ervaring en bijkomend enthousiasme zijn wij echte gietvloer experts te noemen. Met de uiteenlopende verschillen en mogelijkheden is dat ook wel nodig. We hebben kennis van de beste materialen, toepassingen, werking, ondergronden en samenstellingen. Kortom: wij kennen de mogelijkheden voor uw nieuwe gietvloer. Hierdoor kunnen wij u als (potentiële) klant alles uitleggen over de epoxyvloer. En ook waarom wij epoxyvloeren vaak niet aanraden als vloer in uw woning.

Gietvloer Van Hollandse Bodem

Waarom een epoxyvloer een aanwinst is

Gietvloeren kennen verschillende voordelen. Om die reden is het dan ook een mateloos populaire keuze voor zowel woningen als bedrijfsruimten. Een absolute aanrader voor bedrijfsruimten is de epoxyvloer. Waarom? Een eerste algemeen voordeel is dat uw gietvloer in een kleur en afwerking naar wens is aan te brengen. Zo kunt u zelf kiezen voor een kleur die matcht met de uitstraling van uw bedrijf. Bijkomende voordelen die zeker van toepassing zijn op uw bedrijfsruimten, zijn:

  • Epoxyvloeren zijn vloeistofdicht
  • De vloer is hiermee tevens bestand tegen oliën en vetten, maar ook zwaarder geschut als zuren en chemicaliën
  • De coating is stoot- en slagvast. Er kan dus écht op gewerkt worden
  • Tevens is een epoxyvloer zeer hygiënisch en ook gemakkelijk te reinigen

Epoxyvloeren zijn minder geschikt als woonvloeren

Eerder hebben we al kort benadrukt dat een epoxyvloer geen goede woonvloer is. Dit kan worden bestempeld als de nadelen van epoxyvloeren. Gelukkig lossen de de polyurethaan vloeren dit voor u op.

Maar waarom een epoxyvloer minder geschikt is als woonvloer? Dat komt ten eerste omdat de coating krasgevoeliger is dan polyurethaan. Naar krassen in uw bedrijfsvloer kijkt u waarschijnlijk niet zo nauw. Krassen in de woonkamervloer wilt u natuurlijk te allen tijde voorkomen. Wij ook!

Daarnaast is de vloer minder geschikt voor de combinatie met vloerverwarming, iets waar steeds meer huishoudens voor kiezen. De vloer voelt daarnaast van zichzelf ook kouder aan. Tot slot veroorzaakt de epoxyvloer meer contactgeluid tijdens het belopen van de vloer.

Wanneer u op zoek bent naar een woonvloer, zou polyurethaan dus een goede keuze zijn.

Gietlagen: epoxyvloer of polyurethaan vloer?

Voor al onze gietvloeren maken wij gebruik van een zogeheten gietlaag. Dit kunt u zien als een coating die zorgt voor een nette afwerking. Deze coating kan gemaakt worden met epoxy of met polyurethaan. Het belangrijkste verschil is dat een epoxyvloer niet scheur-overbruggend is en ook niet UV bestendig. Concluderend: geen ideale keuze voor uw woning. Een epoxyvloer is wel geschikt voor onder andere:

  • Garages, zowel professioneel als thuis. Zeker wanneer u regelmatig in de garage bent te vinden om te klussen of aan uw auto te sleutelen, zal dit zeker een goede keuze zijn
  • Bedrijfsruimtes als industriehallen, magazijnen, opslagplaatsen, werkplaatsen, fabrieken en productiehallen
  • Winkelruimtes en bouwmarkten
  • Andere ruimtes en omgevingen met commerciële doeleinden

Epoxy

Epoxy is een feitelijk een coating. Deze coating op basis van epoxyhars gebruiken wij voor onze gietvloeren. Het kunststof polymeer wordt gewonnen uit aardolie. Dit zorgt voor de eigenschappen hard, sterk en vloeistofdicht. Om die reden zijn epoxyvloeren ideale industrievloeren.

of kom langs in onze showroom.

Van Hollandse Bodem gietvloeren

Het onderhoud van epoxyvloeren

Het onderhoud van een epoxyvloer is zeer eenvoudig. Het gebruik van een zachte bezem, “Swiffer” of stofzuiger met zachte borstel is al voldoende. Ondanks de goede eigenschappen van de coating van een epoxyvloer, zal de vloer hoe dan ook na verloop van tijd wat vuil worden. Regelmatig onderhoud met schoonmaakmiddelen is daarom aan te raden. Hier heeft u echter géén agressieve schoonmaakmiddelen voor nodig.

Nog een tip! Gebruik bij het reinigen van de vloer ook niet te veel zeep. Het is niet per se schadelijk, maar kan er wel voor zorgen dat de epoxyvloer wat doffer zal ogen.

Jarenlang plezier van uw epoxyvloer

Epoxyvloeren zijn een investering. Toegegeven. Bij Van Hollandse Bodem zijn wij echter in staat om u van goed advies en natuurlijk een prachtig en kwalitatief eindresultaat te voorzien. Wij zorgen ervoor dat u nog jarenlang plezier hebt van de keus voor een epoxyvloer.

Nieuwsgierig geworden naar onze gietvloer collectie of vrijblijvend op zoek naar advies? Schroom dan niet contact met ons op te nemen of kom langs in onze showroom.