Gietvloer keuken header

Gietvloer inspiratie voor de keuken

De keuken, misschien wel het ‘’hart’’ van iedere woning, die dagelijks intensief wordt gebruikt. Een plek waar je samenkomt, kookt en de dag doorneemt. In dit blog delen we keukeninspiratie en sommen we de voordelen van een gietvloer in de keuken op.

Op de foto’s kunt u zien dat een gietvloer samengaat met verschillende interieurstijlen. Al deze keukens zijn totaal verschillend, maar stuk voor stuk prachtig en uniek. En het mooie is dat een gietvloer ook nog eens heel praktisch is als keukenvloer!

Gietvloer keuken donker hout

Gietvloer keuken

Vloeistofdicht en onderhoudsvriendelijk

Dat een gietvloer eenvoudig is te reinigen is, is in de keuken misschien wel het grootste voordeel. Water, olijfolie, vetten of etensresten die gemorst worden kunnen allemaal eenvoudig schoongemaakt worden.
Ook is een gietvloer vloeistofdicht, gemorste dranken trekken dus niet in de vloer. Vloeistoffen met zuren of kleurstoffen als wijn, koffie en vruchtensappen hebben geen invloed op de keukenvloer. Uiteraard moet u het niet te lang laten liggen.

Het schoonmaken is eenvoudig. Met bijvoorbeeld een dweil maakt u de naadloze keukenvloer eenvoudig schoon en met een Swiffer verwijderd u droog vuil.

Gietvloer keuken wit

Naadloos

Veel andere keukenvloeren hebben naden, dat is in een keuken niet bepaald praktisch. Voedselresten en vocht blijven makkelijk achter in voegen of naden, maar met een naadloze gietvloer heeft u hier dus geen last van.

Brandwerend

De kans is niet heel groot, maar tijdens het koken bestaat de mogelijkheid dat de vloer in aanraking komt met vuur. Een gietvloer is brandwerend, waardoor er op de keukenvloer geen brand kan ontstaan. Een stijlvolle gietvloer blijkt dus ook nog eens erg veilig.

Goed te combineren

De laatste jaren worden er steeds meer materialen gecombineerd in de keuken. Waar men vroeger nog overwegend koos voor tegels, standaard kastjes en bovenkastjes met een bijpassend blad, lijkt nu alles te kunnen. Natuurstenen keukenbladen of achterwanden, microcement, verschillende (gemixte) tegeltjes, afzuigsystemen vanuit het blad, houten planken in plaats van bovenkastjes, het is allemaal mogelijk tegenwoordig. Al deze verschillende materialen vragen wel om een harmonieuze, duurzame basis. Een gietvloer als keukenvloer zorgt voor deze degelijke basis en kan eindeloos gecombineerd worden met materialen als RVS, natuursteen, hout, blauwstaal en glas.

Meer inspiratie vindt u op onze portfolio pagina;

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.