EEN GIETVLOER KEUKEN VAN HOLLANDSE BODEM

Een mooie basis voor iedere keuken

De keuken, misschien wel het ‘’hart’’ van iedere woning, die dagelijks intensief wordt gebruikt. Een plek waar je samenkomt, kookt en de dag doorneemt. Op deze pagina delen we keukeninspiratie en sommen we de voordelen van een gietvloer in de keuken op.

Op de foto’s kunt u zien dat een gietvloer samengaat met verschillende interieurstijlen. Al deze keukens zijn totaal verschillend, maar stuk voor stuk prachtig en uniek. En het mooie is dat een gietvloer ook nog eens heel praktisch is als keukenvloer!

Vloeistofdicht en onderhoudsvriendelijk

Dat een gietvloer eenvoudig is te reinigen is, is in de keuken misschien wel het grootste voordeel. Water, olijfolie, vetten of etensresten die gemorst worden kunnen allemaal eenvoudig schoongemaakt worden.
Ook is een gietvloer keuken vloeistofdicht, gemorste dranken trekken dus niet in de vloer. Vloeistoffen met zuren of kleurstoffen als wijn, koffie en vruchtensappen hebben geen invloed op de keukenvloer. Uiteraard moet u het niet te lang laten liggen.

Het schoonmaken is eenvoudig. Met bijvoorbeeld een dweil maakt u de naadloze keukenvloer eenvoudig schoon en met een Swiffer verwijderd u droog vuil.

Naadloos & Brandwerend

Veel andere keukenvloeren hebben naden, dat is in een keuken niet bepaald praktisch. Voedselresten en vocht blijven makkelijk achter in voegen of naden, maar met een naadloze gietvloer heeft u hier dus geen last van.

De kans is niet heel groot, maar tijdens het koken bestaat de mogelijkheid dat de vloer in aanraking komt met vuur. Een gietvloer is brandwerend, waardoor er op de keukenvloer geen brand kan ontstaan. Een stijlvolle gietvloer blijkt dus ook nog eens erg veilig.

Benieuwd wat een gietvloer kost?

Gietvloeren voor de keuken van Van Hollandse Bodem

Duurzaamheid en kwaliteit zijn een bewuste keuze voor ons. We onderscheiden ons door uitsluitend te werken met hoogwaardige materialen, zodat u jarenlang probleemloos plezier kunt hebben van uw vloer. Daarnaast werken we alleen met gedreven vakmensen om met zekerheid de kwaliteit te kunnen leveren die we onszelf ten doel stellen.

Goed te combineren

De laatste jaren worden er steeds meer materialen gecombineerd in de keuken. Zo ook bijvoorbeeld de wel bekende ‘Gietvloer keuken’. Waar men vroeger nog overwegend koos voor tegels, standaard kastjes en bovenkastjes met een bijpassend blad, lijkt nu alles te kunnen. Natuurstenen keukenbladen of achterwanden, microcement, verschillende (gemixte) tegeltjes, afzuigsystemen vanuit het blad, houten planken in plaats van bovenkastjes, het is allemaal mogelijk tegenwoordig. Al deze verschillende materialen vragen wel om een harmonieuze, duurzame basis. Een gietvloer als keukenvloer zorgt voor deze degelijke basis en kan eindeloos gecombineerd worden met materialen als RVS, natuursteen, hout, blauwstaal en glas.

Meer inspiratie vindt u op onze portfolio pagina

Dan kiest u voor een gietvloer van Van Hollandse Bodem! Neem contact op of kom langs in onze showroom.

Interesse in een gietvloer en benieuwd hoe deze wordt aangebracht? In ons filmpje hebben we meegekeken met de diverse stappen van het gietproces.

Van Hollandse Bodem gietproces

Van Hollandse Bodem werkt volgens de volgende keurmerken:

NOA Afbouw Garantie

Garantie van een NOA afbouwbedrijf Een NOA-afbouwbedrijf maakt heldere afspraken. U tekent niet voor kleine lettertjes en kunt erop vertrouwen dat u met vakmensen in zee gaat. Toch willen wij u daarnaast ook twee extra garanties bieden: ▪ De NOA afbouwbedrijven leveren een perfect eindresultaat ▪ NOA staat in geval van geschillen borg voor een goede afhandeling Die garanties zorgen ervoor dat u met een gerust hart uw verbouwing of bouw over kunt laten aan de experts

Efectis Nederland

De polyurethanen waar wij mee werken zijn uitgebreid getest door Efectis. De europesche hoofdrolspeler op het gebied van brandonderzoek. Wel zo fijn om te weten daat u met uw gezin op een brandveilige vloer leeft.

BREEMAN: Code for a sustainable built environment

Onze producten zijn duurzaam. Dit is vastgelegd in de BREEAM beoordelingsmethode. Dus goed voor u en uw omgeving.

PEUTZ

Peutz adviseert ons op het gebied van akoestiek. Dit vinden wij erg belangrijk omdat wij ook veel vloeren in bijvoorbeeld appartementen maken. Vraag onze adviseurs naar de diverse geluidsreducerende oplossingen die wij kunnen bieden.

AGBB

Door het gebruik van oplosmiddelvrije harsen en oplosmiddelvrije of watergedragen coatings, zijn de producten waaruit de systemen zijn opgebouwd, milieuvriendelijk. Dit hebben wij onafhankelijk getest bij het Duitse Umwelt Bundesambt. Weer een extra zekerheid voor u als koper.

TNO

Onze polyurethaan gietvloersystemen zijn slijtvast, UV stabiel en hebben een grote mate van rek. Daarom werken wij nauw samen met keuringsinstanties om deze kwaliteit te testen en te kunnen waarborgen.