Gietvloer kleuren

Een gietvloer kan in vele kleuren gegoten worden. Hierdoor kunt u een vloer kiezen die geheel aansluit op uw woonwensen en woonstijl, van design tot klassiek. Een gietvloer in de juiste kleur kan bovendien uw interieur compleet maken. Het kiezen van de juiste kleur voor uw gietvloer is dan ook een belangrijk moment. De kleur bepaalt namelijk voor een groot deel hoe uw vloer eruitziet. En of deze match met de rest van uw interieur. Wij Van Hollandse Bodem geven u graag kleuradvies, zodat u de beste keuze kunt maken. Kom gerust lang om onze gietvloeren in de verschillende kleuren in onze showroom te bekijken.

Gietvloer kleuren bij Van Hollandse Bodem

De gietvloeren Van Hollandse Bodem zijn in meer kleuren leverbaar dan u waarschijnlijk denkt. Het vinden van de perfecte kleur match met uw interieur is dan ook zeker niet ondenkbaar. Wel kan het kiezen van de juiste keur best moeilijk zijn, want de kleur bepaalt tenslotte voor een groot deel de sfeer in uw huis.

gietvloer kleuren

Standaardkleuren collectie

In onze collectie hebben wij 34 standaard gietvloer kleuren. Deze 34 kleuren kun u op stalen van 70x70cm bij ons in de showroom komen bekijken. Deze stalen mag u bovendien mee nemen, om de keuze voor de juiste kleur te vergemakkelijken. Zo zou u bij het uitzoeken van een nieuwe badkamer de stalen kunnen meenemen.

Hierdoor kunt u gemakkelijker kijken welke kleur gietvloer goed match bij het uitgekozen badkamer meubilair. Maar u kunt de stalen ook mee nemen naar een bezichtig van een nieuw huis. Dit is wel zo prettig. U moet namelijk een beslissing nemen over de kleur van uw vloer die misschien wel 20 jaar meegaat.

Persoonlijk gietvloer kleuradvies  

Wij Van Hollandse Bodem begrijpen dat het kiezen van een geschikte gietvloer kleur lastig kan zijn. Er zijn tenslotte eindeloze kleurmogelijkheden. Daarom geven wij u graag een goed kleuradvies. Zo is elke dinsdag en woensdag onze gietvloer kleur expert Elaine Verhoeven in onze showroom aanwezig.

Elaine adviseert u graag over de kleurmogelijkheden van gietvloeren. Zo kan ze u adviseren over het gebruik van de juiste gietvloer kleur bij een bepaald type lichtinval in uw woning. Want het kan namelijk een effect hebben op hoe de uiteindelijke kleur van uw vloer wordt waargenomen. Ook het gebruik van de juiste kleur in bepaalde woning kan een lastige keuze zijn. Elaine kan u hierin ook adviseren.

Gietvloer kleuren trends van de afgelopen jaren

De laatste jaren zijn er diversen soorten gietvloer kleuren de markt opgekomen buiten de standaard grijze kleuren. Om een beeld te geven bij de kleuren die wij de laatste jaren hebben gerealiseerd lees je hier meer:

Graag nodigen wij u uit in onze showroom. Dan kunnen wij adviseren over de kleurkeuze, zodat uw gietvloer aansluit op uw woonwensen.

Mengkleuren collectie

Bied onze standaard kleur gietvloer collectie niet precies wat u zoekt. Dan kunnen wij elke RAL, NCS of Sikkens kleur voor uw mengen om zo uw gewenste kleur te creëren. Hierdoor is het mogelijk om de kleur van de gietvloer precies af te stemmen met uw woonwensen. Het is mogelijk om uw kleur wens te vertalen naar een proefstaal, zodat u kunt zien hoe de kleur uiteindelijk kan worden.

Het is namelijk nooit helemaal duidelijk bij het mensen van kleuren hoe de uiteindelijke kleur van de gietvloer zal zijn. Wij geven u dan ook graag kleuradvies over het mengen van verschillende kleuren en de mogelijkheden.

Twee kleurvarianten gietvloeren 

Gietvloeren zijn verkrijgbaar in twee kleurvarianten, in een effen of in een betonlook. Uw woonwensen bepalen voor een groot deel welke variant het beste bij u past. Wilt u een rustige sfeer is huis, dan is een effen gietvloer de beste keuze. Gaat u voor een industriële woonstijl dan is de betonvloer het meest geschikt.

Effen gietvloer

Een effen gietvloer bestaat uit een egaal kleur. Dit heeft als voordeel dat de vloer een rustige en strakke uitstraling heeft. Vaak wordt een effen gietvloer dan ook gebruikt in kamers die rust moeten uitstralen zoals de slaapkamer, badkamer of studeerkamer. De effen kleuren kunt u in onze showroom bewonderen.

Betonlook gietvloer 

Naar het gieten van gietvloeren in effen gietvloer kleuren, kunnen wij voor u ook een betonlook gietvloer maken. Om dit te bereiken worden twee kleuren polyurethaan gemengd. Hierdoor ontstaat een betonlook. De twee kleuren worden bij u gemengd, waarna ze door onze applicateurs handmatig worden aangebracht op de vloer. Op deze manier ontstaat in de gietlaag een kleurstructuur met een betonlook. Het voordeel van deze manier van werken is dat u tijdens het gieten van de vloer direct kunt aangeven hoe u de structuur van de vloer wilt hebben. Het is maatwerk af gestemd op uw woonvisie.

Om een indruk te krijgen van de mogelijkheden voor een betonlook, hebben wij ongeveer 40 stalen RAL en NCS gietvloer kleuren in onze showroom. Dit zijn stalen in een formaat 70x70cm om u een zo realistisch mogelijk beeld te geven van de vele mogelijkheden.