Gietvloer over bestaande tegelvloer

Gietvloer over een tegelvloer

In principe kan een gietvloer over bijna elk type ondergrond gegoten worden. Hierdoor is het mogelijk om een gietvloer over een bestaande tegelvloer heen te gieten, zonder dat u inlevert op het strakke uiterlijk van de vloer. Dit geldt voor zowel een betonlook gietvloer als ook voor een microcement gietvloer. Vaak is het wel nodig om de tegelvloer, in tegenstelling tot een kale ondervloer, voor te behandelen om een strakke en egale gietvloer te realiseren.

Egale ondervloer is de basis

Een gietvloer past in bijna elk interieur, van klassiek tot modern. Het is een vloer die wordt gegoten, waardoor er een strakke, egale en naadloze vloer ontstaat. Bovendien zijn gietvloeren slijtvast, waardoor ze een lange levensduur hebben. Echter, is het wel belangrijk dat de ondervloer, waar de gietvloer overheen gegoten wordt, egaal is.

Wij van Hollandse Bodem vinden het prepareren van de ondervloer net zo belangrijk als de gietlaag zelf. Voordat onze applicateurs de gietvloer aanbrengen, zullen zij eerst de ondervloer voorbehandelen om deze te egaliseren. Op deze manier is het mogelijk om een gietvloer over verschillende type ondervloeren te leggen, zoals een bestaande tegelvloer.

Gietvloer aanbrengen

Gietvloer over een tegelvloer

Wij van Van Hollandse Bodem kunnen uw nieuwe gietvloer over uw bestaande tegelvloer aanbrengen. Hierbij zal de bestaande tegelvloer geen invloed hebben op de levensuur en uitstraling van uw nieuwe gietvloer. Ook het aanpassen van de deuren, door het laten liggen van uw bestaande vloer, is in vele gevallen niet nodig. Op deze manier kunt u nog sneller genieten van uw nieuwe gietvloer.

Onze applicateurs zijn gespecialiseerd in het voorbehandelen van uw bestaande tegelvloer. Voordat ze de gietlaag aanbrengen zullen ze eerst de bestaande ondervloer egaliseren. Dit betekent dat de naden en eventuele hoogteverschillen tussen de tegels geëgaliseerd worden. Hierdoor ontstaat er een strakke en vlakke ondervloer, waarmee vroegtijdig barsten of scheuren in uw nieuwe gietvloer worden voorkomen.

Uw gietvloer komt dan ook pas echt tot zijn recht wanneer de bestaande ondervloer met zorg is voorbehandeld. Hierdoor kunt u jarenlang onbezorgd genieten van uw nieuwe gietvloer.

Gietwand over bestaande tegelwand

Naast onze gietvloeren, zijn wij ook gespecialiseerd in het realiseren van gietwanden. Door uw gietvloer te combineren met gietwanden creëert u een unieke, strakke en eigentijdse look voor in uw badkamer. Naast dat het afwerken van de wanden met een gietlaag mooi is, is het ook heel hygiënisch, omdat de overgang tussen uw wanden en de vloer naadloos is. Bovendien zijn ze makkelijk schoon te maken en schimmelwerend.

Waar een gietvloer over een bestaande tegelvloer aangebracht kan worden, kan dit met een gietwand ook. Ook hier zullen onze applicateurs de wanden op een juiste manier voorbehandelen, voordat de gietlaag wordt aangebracht.

Mogelijkheden en persoonlijk advies

Graag adviseren wij u over de mogelijkheden bij Van Hollandse Bodem. Wij vinden het belangrijk dat u een zo’n reëel mogelijke verwachting heeft over de mogelijkheden in uw huis. Zo kunnen wij u adviseren over welk type gietvloer het beste bij u wensen past. Maar wij kunnen u ook een gietvloer kleuradvies geven op basis van bijvoorbeeld de lichtinval in de kamer.