Gietvloer prijs, wat kost een gietvloer eigenlijk?

gietvloer Van Hollandse Bodem

Wat kost een gietvloer?

Van Hollandse Bodem begrijpt dat het als consument af en toe lastig is om een goede keuze te maken tussen de vele aanbieders. Op internet worden er gietvloer prijzen genoemd van €30,00 tot € 130,00 per m². Daarom is het belangrijk om appels met appels te vergelijken.

Gietvloer prijs

De kostprijs van een gietvloer is ten eerste afhankelijk van het materiaal dat wordt toegepast. Je kunt een gietlaag maken met epoxy of polyurethaan. Een epoxy is niet scheuroverbruggend en niet UV bestendig. Het risico bestaat dus dat de vloer snel scheurt en het is zeker dat je gietvloer binnen een paar maanden sterk “vergeeld” is door de invloed van normaal daglicht. Polyurethaan is er in 2 varianten: UV bestendig (alifatisch) en niet UV bestendig (aromatisch). Je begrijpt dat ook de niet UV bestendige versie snel verkleurt. Wij werken alleen met de UV bestendige versie zodat verkleuren van een gietvloer verleden tijd is.

Gietvloer prijs: meer factoren

Ten tweede is ondergrond een belangrijke factor. Wij kunnen een gietvloer op bijna iedere ondergrond toepassen. Er zijn voor sommige ondervloeren speciale voorbereiding en lagen nodig om de ondervloer geschikt te maken. Dit kan ook van invloed zijn op de kostprijs van je gietvloer.

De derde factor is opbouw. Er zijn aanbieders die een simpele coating al een gietvloer noemen. Dit is een zeer geschikt systeem om bijvoorbeeld in je garage toe te passen, maar om op te wonen is een coatingvloer minder geschikt. Omdat een goede gietvloer al snel uit 4 lagen bestaat waar wij 4 keer voor moeten terugkomen, kun je begrijpen dat dit redelijk arbeidsintensief is en ook een belangrijke factor van de totale prijs van een gietvloer is.

Een gietvloer staat bekend om zijn lange levensduur. Doordat je er zo lang plezier van hebt, is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt als je een gietvloer uitzoekt. Van Hollandse Bodem helpt je daar graag bij!

Gietvloer trap

Benieuwd wat een gietvloer kost?

Gietvloeren van Van Hollandse Bodem

Duurzaamheid en kwaliteit zijn een bewuste keuze voor ons. We onderscheiden ons door uitsluitend te werken met hoogwaardige materialen, zodat je jarenlang probleemloos plezier kunt hebben van je vloer. Daarnaast werken we alleen met gedreven vakmensen om met zekerheid de kwaliteit te kunnen leveren die we onszelf ten doel stellen.

Wil je:

  • de juiste gietvloer voor je budget;
  • een gietvloer waar je jarenlang plezier van hebt;
  • kwalitatief advies van specialisten;
  • een gietvloer van vakmensen met 15 jaar ervaring?

Dan kies je voor een gietvloer van Van Hollandse Bodem! Neem contact op of kom langs in onze showroom.

Interesse in een gietvloer en benieuwd hoe deze wordt aangebracht? In ons filmpje hebben we meegekeken met de diverse stappen van het gietproces.

Van Hollandse Bodem gietproces

Gietvloer aanbrengen

Veel mensen vinden een gietvloer mooi, maar hebben geen idee hoe de vloer wordt aangebracht. Het aanbrengen van een gietvloer is een arbeidsintensieve aangelegenheid. Een goed geprepareerde ondervloer is minstens zo belangrijk als de gietlaag zelf. Wij besteden hier dan ook veel aandacht aan. Vooraf komen wij ook het vochtpercentage van je ondervloer meten. Het vochtpercentage van de vloer moet juist zijn en de ruimte mag niet stoffig zijn. Ook raden we aan om ramen en deuren gesloten te houden voor en tijdens het proces. Zo wordt voorkomen dat er vliegjes en vuiltjes van buitenaf roet in het eten gooien. Afhankelijk van het type ondervloer wordt de vloer vervolgens gebrand. Dit om te voorkomen dat haartjes van de ondervloer door de gietlaag heen komen. Nadat scheurtjes in de ondervloer zijn dichtgezet wordt er een primer aangebracht, daarna volgt de egalisatielaag.

De volgende dag wordt er nogmaals gestofzuigd en met een swiffer door de woning gegaan om te voorkomen dat er vuiltjes in de gietlaag komen.

Daarna worden de verschillende componenten gemengd. Wanneer je kiest voor een gietvloer betonlook met een vleug, kun je bij het mengen en het aanbrengen van de gietlaag zelf aanwezig zijn om de vleug te bepalen. Na het mengen van de gietlaag, wordt de laag handmatig in één keer aangebracht. Als de gietlaag is aangebracht, moet deze een dag uitharden, voordat hij mat kan worden afgelakt. Tijdens het aflakken dragen onze vakmannen stofvrije overalls om te voorkomen dat er stofjes of vezels van de kleding in de laklaag terecht komen. In eerste instantie zal de laklaag nog glimmen, maar het eindresultaat is mat. Wanneer de vloer op vrijdag gelakt wordt, adviseren we de vloer pas na het weekend in gebruik te nemen.

gietvloer woonkamer

Waarom een gietvloer en vloerverwarming de perfecte combinatie zijn

Vaak wordt gedacht dat vloerverwarming gecombineerd moet worden met een stenen vloer. Niets is minder waar, sterker nog: vloerverwarming en een gietvloer zijn juist de uitstekende combinatie. Een aangenaam verwarmde vloer maakt een ruimte minder kil en zorgt voor een prettig en huiselijk gevoel. Daarnaast bevordert vloerverwarming de luchtcirculatie en levert dus gezondere lucht in de ruimte op.
Het grootste profijt is de efficiënte verwarming. Doordat de warmte vanaf de gehele vloer tot het plafond stijgt, is de temperatuurverdeling in de ruimte gelijkmatiger. De ruimte zal hierdoor ook sneller behaaglijk voelen, met als resultaat dat je de verwarming al gauw een graad of twee lager kunt zetten dan bij andere systemen.

Een gietvloer is een goede geleider van warmte. In tegenstelling tot een stenen vloer, is een gietvloer vrij dun. Door de minimale laagdikte wordt de gietvloer snel verwarmd door de vloerverwarming en de vloer kan de warmte ook direct weer afgeven aan de ruimte. De ruimte is binnen korte tijd op temperatuur en er gaat weinig energie verloren.

Dankzij de unieke eigenschappen van een gietvloer is het mogelijk om deze over bestaande vloerverwarming te leggen. Een gietvloer wordt hechtend op de ondervloer aangebracht, in een dunne laag. Hierdoor kan een gietvloer de warmte van de vloerverwarming snel overnemen en weer afgeven aan de ruimte. En doordat de gietlaag dun is, is het zelfs geen probleem om deze over een bestaande tegelvloer met vloerverwarming te leggen. Het verlies aan rendement is minimaal.

Wordt er in een ruimte nieuwe vloerverwarming gelegd, dan is het belangrijk de ondervloer te laten wennen aan de verwarming voordat de vloer er overheen gelegd wordt. Dat geldt niet alleen voor het aanbrengen van een gietvloer, maar voor elke soort bedekking. Door de warmte geleidelijk te laten toenemen volgens een stookprotocol, wordt meteen zichtbaar of de ondervloer krimpscheurvorming of andere problemen vertoont. Nu er nog geen bedekking over de vloerverwarming ligt kan dit eenvoudig verholpen worden, wat toekomstige narigheid voorkomt. Zodra de ondervloer gereed is, kan de gietvloer over de vloerverwarming worden gelegd.

Een gietvloer is een kostenefficiënte energiegeleider en daarom de perfecte combinatie met vloerverwarming.

Tips om je gietvloer te onderhouden

Onderhoud van een gietvloer is betrekkelijk eenvoudig. Gietvloeren zijn naad- en voegloos, waardoor vuil zich niet kan ophopen. Ook krijgt huisstofmijt geen kans. Het gemakkelijke onderhoud maakt een gietvloer de perfecte basis voor een schoon interieur, zowel thuis als in het bedrijfsleven.

•   Stof verwijder je eenvoudig van de vloer met een stofwisser of een stofzuiger – wel één met een zachte borstel. Gietvloeren zijn goed bestand tegen morsen van vloeistoffen zoals thee, koffie en wijn. Laat de vlekken echter niet inwerken en verwijder ze binnen een half uur met een vochtig, zacht doekje. Voor het verwijderen van het ergste vuil en stof kun je de gietvloer droogreinigen. Dankzij het gladde oppervlak van de vloer is deze prima schoon te maken met een stofwisser of een stofzuiger met een zachte borstel.

•   Voor vochtige reiniging van de gietvloer zijn een schone dweil en water al voldoende. Het gebruik van een schoonmaakmiddel is niet noodzakelijk. Zeep houdende schoonmaakmiddelen maken de vloer namelijk plakkerig en hier kan vuil zich juist gemakkelijk aan hechten. Gebruik bij schoonmaak van een gietvloer geen schuurspons of schuurmiddel. De schurende werking hiervan veroorzaakt krassen en matte plekken, zonde!

•   Door de opbouw uit meerdere lagen en afwerking met een coating zijn gietvloeren een zeer duurzame vloerafwerking. Toch kunnen er plekjes of vervuilingen ontstaan. Voor lange termijnonderhoud kun je contact met ons opnemen.

•   Om je gietvloer zo lang mogelijk mooi te houden, doe je er goed aan om op de volgende zaken te letten: Zand werkt als schuurpapier, probeer dus te voorkomen dat dit op de vloer blijft liggen. Een goede inloopmat gaat inlopen van zand en steentjes tegen, zo is er minder kans op krassen. Voorzie stoelen en andere meubels van viltjes onder de poten.

•   Kies voor bureaustoelen met zachte wielen in plaats van rubberen wielen.

•   Til zware voorwerpen op in plaats van ze over de vloer te schuiven.

•   Verwijder zwarte strepen (bijvoorbeeld van schoenen) en andere vlekken zo snel mogelijk.

•   Tannines (looizuren) kunnen de gietvloer aantasten. Gebruik dus bij voorkeur producten die tanninevrij zijn. Tannines komen onder andere voor in (onder)tapijten, jute, kokos- en hennepmatten. Houd de vloer vrij van metaal, roest, rubber, inkt en haarverfproducten, lijm en chemische zuren (zoals chloor of olie).

gietvloer badkamer

Gietvloer en geluidsverbetering in appartementen

De Van Hollandse Boden gietvloeren hebben een contactgeluid remmend vermogen. Door de verschillende dekvloeren die wel of niet zwevend zijn aangebracht en verschillende omstandigheden zal onze gietvloer bij het meten van contactgeluid bij elk appartement andere waardes aangeven.

In vele gevallen wordt er door de vereniging van eigenaren een aanvullende norm gesteld voor geluidsverbetering van 10dB. Door een speciale akoestische rubberen onderlaag aan te brengen, garandeert Van Hollandse Bodem dat deze norm voor geluidsverbetering gehaald wordt. Bij oplevering krijg je  dan ook een certificaat van dit systeem. Wel zo prettig voor jezelf en voor je benedenburen.

gietvloer interieur

Kleur

Onze vloeren zijn kleurvast en leverbaar in meer tinten en schakeringen dan je denkt. Het is zelfs mogelijk om de gewenste kleur voor je vloer te laten mengen als deze nog niet is opgenomen in onze collectie. Natuurlijk adviseren wij je graag bij de kleurkeuze, zodat je zeker weet dat je vloer perfect matcht met je interieur.

Van Hollandse Bodem werkt volgens de volgende keurmerken:

NOA Afbouw Garantie

Garantie van een NOA afbouwbedrijf Een NOA-afbouwbedrijf maakt heldere afspraken. U tekent niet voor kleine lettertjes en kunt erop vertrouwen dat u met vakmensen in zee gaat. Toch willen wij u daarnaast ook twee extra garanties bieden: ▪ De NOA afbouwbedrijven leveren een perfect eindresultaat ▪ NOA staat in geval van geschillen borg voor een goede afhandeling Die garanties zorgen ervoor dat u met een gerust hart uw verbouwing of bouw over kunt laten aan de experts

Efectis Nederland

De polyurethanen waar wij mee werken zijn uitgebreid getest door Efectis. De europesche hoofdrolspeler op het gebied van brandonderzoek. Wel zo fijn om te weten daat u met uw gezin op een brandveilige vloer leeft.

BREEMAN: Code for a sustainable built environment

Onze producten zijn duurzaam. Dit is vastgelegd in de BREEAM beoordelingsmethode. Dus goed voor u en uw omgeving.

PEUTZ

Peutz adviseert ons op het gebied van akoestiek. Dit vinden wij erg belangrijk omdat wij ook veel vloeren in bijvoorbeeld appartementen maken. Vraag onze adviseurs naar de diverse geluidsreducerende oplossingen die wij kunnen bieden.

AGBB

Door het gebruik van oplosmiddelvrije harsen en oplosmiddelvrije of watergedragen coatings, zijn de producten waaruit de systemen zijn opgebouwd, milieuvriendelijk. Dit hebben wij onafhankelijk getest bij het Duitse Umwelt Bundesambt. Weer een extra zekerheid voor u als koper.

TNO

Onze polyurethaan gietvloersystemen zijn slijtvast, UV stabiel en hebben een grote mate van rek. Daarom werken wij nauw samen met keuringsinstanties om deze kwaliteit te testen en te kunnen waarborgen.

BewarenBewaren