Gietvloeren Van Hollandse Bodem

Gietvloer

Een gietvloer in je interieur?

Droom je van een interieur zoals in de woonmagazines? Gietvloeren zijn de stijlvolle basis, voor iedere ruimte. Mits goed gelegd en van kwaliteit heb je jarenlang plezier van een gietvloer. Voor kwalitatieve gietvloeren ben je bij Van Hollandse Bodem aan het juiste adres. Met ruim 15 jaar ervaring en een ongelofelijke passie zijn wij echte specialisten. Wij nodigen je van harte uit in onze ruime showrooms in het midden van het land, Gorinchem of in Purmerend. Hier kun je diverse vloeren bekijken, ervaren, vergelijken en inspiratie opdoen. Onze adviseurs geven je antwoord op je vragen over gietvloeren en helpen je graag bij het uitzoeken van de ideale vloer.

Wil je de beste gietvloer voor je budget?

Gietvloer interieur woonkamer

Gietproces van onze gietvloeren

Heb je interesse in een gietvloer en benieuwd naar hoe gietvloeren worden aangebracht? In ons filmpje kijk je mee met de diverse stappen van het gietproces. De conditie van de ondervloer is van groot belang voor het aanbrengen van de gietvloer. Op de eerste dag beginnen wij met het aanbrengen van de primer. Daarna, op dag 2, wordt de schraplaag aangebracht. Deze laag brengen wij aan voor de hechting en egalisatie. Op dag 3 wordt de gietlaag aangebracht. Heb je voor een gietvloer met betonlook gekozen, dan kun je erbij aanwezig zijn als de gietlaag wordt aangebracht, zodat je kunt aangeven welke vleug je in de vloer wilt. Tot slot wordt op dag 4 de zijdematte laklaag aangebracht. In het filmpje zie je hoe arbeidsintensief en precies het proces van gietvloeren leggen is.

Ideeën, nieuws en inspiratie in je mailbox.

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief!

Waarom kiezen voor een Van Hollandse Bodem gietvloer?

Onze gietvloeren hebben vele pluspunten, waardoor het werkelijk ideale vloeren zijn. Zowel voor particulieren als voor de zakelijke markt. Lees over de voordelen van gietvloeren en je begrijpt waar onze passie vandaan komt!

Mooie basis voor elke ruimte

Woonkamer, badkamer, kantoor, winkel of restaurant; een gietvloer is een prachtige basis voor iedere ruimte. Onze gietvloeren kunnen bovendien worden aangebracht op vrijwel iedere ondergrond. Wanneer je niet kunt kiezen, is het ook mogelijk een gietvloer te combineren met een andere vloer als bijvoorbeeld hout of natuursteen. Maar de gietvloer naadloos laten doorlopen in de verschillende ruimten blijft natuurlijk ook prachtig.

Dit vinden wij belangrijk

Goed advies geeft je het juiste verwachtingspatroon. Dat vinden wij belangrijk. Onze ervaring en passie voor gietvloeren én klantwensen resulteert in de mooiste gietvloer voor je interieur.

Voordelige gietvloer

Vloeren van Van Hollandse Bodem zijn onderhoudsvriendelijk, slijtvast en gaan jarenlang mee. Door deze kwaliteit is een gietvloer op lange termijn goedkoper dan elke andere vloer. Ook hoeven onze vloeren tussentijds niet te worden behandeld. Daarnaast heb je bij ons vijf jaar garantie op je vloer.

Perfecte kleur(advies)

Onze vloeren zijn UV-bestendig, dus kleurvast en leverbaar in meer tinten en schakeringen dan je denkt. Het is zelfs mogelijk om de gewenste kleur voor je vloer te laten mengen als je in onze collectie niet de kleur van je keuze vindt. Van deze kleur laten wij dan kosteloos nieuwe kleurstaaltjes van maken. Natuurlijk adviseren wij je bij de gietvloer kleurkeuze, zodat je zeker weet dat je gietvloer perfect matcht met je interieur.

Eindeloze ruimte

De gietvloerspecialisten van Van Hollandse Bodem leggen gietvloeren compleet naadloos. Dat is zelfs nog beter dan het klinkt: de ruimte wordt hier optisch veel groter en rustiger van.

Om te leven!

Zelfs zonder schoenen of vloerverwarming voelen onze vloeren zeer prettig aan. De vloeren zijn comfortabel en dempend. Heerlijk om op te spelen, wonen, werken en leven! En doordat onze vloeren naadloos zijn, zijn ze ook nog eens hygiënisch en makkelijk schoon te maken.

Opgeleverde gietvloeren: bekijk onze projecten

Gietvloer Utrecht
gietvloer badkamer
gietvloer Utrecht Jasper Smits

Hier ligt al een gietvloer van ons

gietvloer

Gietvloer kleursamples

Het kiezen van de kleur is een belangrijk punt waar wij zeer veel aandacht aan besteden. Ons aanbod aan kleur is zeer groot: onze gietvloeren zijn leverbaar in alle RAL- SIKKENS- en NCS-kleuren. Daarnaast maken we onze vloeren in twee varianten: effen of betonlook vloeren. Naast onze ruime standaardcollectie kunnen wij ook op klant specifieke wijze een kleur maken. Ben je op zoek naar een specifieke kleur of een bepaald kleureffect, dan maken we graag een sample voor je, zodat je goed thuis kunt zien hoe de gewenste kleur zal worden. Het maken van een kleursample neemt ca. 2 weken in beslag en de definitieve keuze dient uiterlijk 2 weken voor uitvoering bij ons bekend te zijn. Wacht daarom niet te lang met het plannen van een kleuradvies en het samenstellen van de juiste kleur!

Microcement

Microcement kan aangebracht worden op vloeren, muren en meubels (denk bijvoorbeeld aan keuken- en tafelbladen). Door een watervaste stuclaag kan microcement ook in badkamers en keukens toegepast worden. Het aanbrengen van microcement is ambachtelijk werk. De vakman kan verschillende aanbrengtechnieken toepassen en zo een grof en robuust oppervlak construeren, of juist een hele strakke afwerking. Denk je dat een betonsoort altijd grijs is? Niets is minder waar: er zijn maar liefst 40 kleuren microcement beschikbaar. Een perfecte match met jouw interieur is dus sowieso te realiseren.

Vloerverwarming

Vloerverwarming en een gietvloer zijn een uitstekende combinatie. Het grootste profijt is de efficiënte verwarming. Doordat de warmte vanaf de gehele vloer tot het plafond stijgt, is de temperatuurverdeling in de ruimte gelijkmatiger, met als resultaat dat je de verwarming al gauw een graad of twee lager kunt zetten dan bij andere systemen. In tegenstelling tot een stenen vloer is een gietvloer vrij dun. Door de minimale laagdikte wordt de vloer snel verwarmd en kan de warmte ook direct weer afgeven worden aan de ruimte. De ruimte is binnen korte tijd op temperatuur en er gaat weinig energie verloren. Ook is vloerkoeling geen probleem in combinatie met een gietvloer.

Plinten

Tegenwoordig zien we steeds meer ”plintloze” vloeren. Dit is ook goed uitvoerbaar bij een gietvloer of microcement. Naast een strak uiterlijk is dit ook nog eens makkelijk schoon te maken. Afhankelijk van de soort vloer worden de plinten voor of na het plaatsen van de vloer gemonteerd. Bij een PU-gietvloer is het mooi om eerst de plinten te plaatsen en vervolgens de vloer te gieten. Na het gieten kunnen de plinten dan worden afgelakt. Zo is de aansluiting tussen vloer en plint naadloos. Bij een microcement vloer gebeurt het plaatsen van de plinten altijd achteraf. Dit geldt ook voor demontabele plinten, bijvoorbeeld voor het wegwerken van kabels.

Garantie op je gietvloer

Als je een gietvloer bij Van Hollandse Bodem koopt, krijg je 5 jaar garantie. Van Hollandse Bodem is ook aangesloten bij NOA. Met deze afbouwgarantie weet u als consument zeker dat u kunt rekenen op goede kwaliteit. NOA staat in geval van geschillen ook borg voor een goede afhandeling. NOA heeft consumentenvoorwaarden opgesteld in overleg met de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis. Daarin staan de rechten en plichten van zowel opdrachtgever als opdrachtnemer. Dat is wel zo duidelijk voor beide partijen.

Gietvloer in de horeca

Ben je zoek naar een keukenvloer voor gebruik in de horeca? Kies dan voor onze duurzame horecavloer. Deze is namelijk uitermate geschikt voor situaties waar een hygiënische omgeving noodzakelijk is. Onze vloeistofdichte vloeren voor de horeca voldoen aan alle Europese richtlijnen voor de voedingsmiddelenindustrie (93/43/EG).

Vloeistofdicht PBV en HACCP gekeurd volgens Cur 43 normen. We kunnen de afwerking naar de wanden voorzien van een hygiënische holle plint afwerking waar geen vuil in kan blijven staan.

Gietvloer prijzen

Van Hollandse Bodem begrijpt dat het als consument af en toe lastig is om een goede keuze te maken tussen de vele aanbieders. Op internet worden er prijzen genoemd van €30,00 tot € 130,00 per m² voor gietvloeren. Daarom is het belangrijk om appels met appels te vergelijken. Zo is het materiaal bepalend voor de prijs, maar ook het serviceniveau en de ervaring van onze vakmannen. Epoxy is bijvoorbeeld een goedkoper materiaal dan polyurethaan, maar heeft ook andere eigenschappen. Zo kan dat bijvoorbeeld verkleuren. Ook weten wij dat het belangrijk is de ondervloer vooraf goed te checken en vocht te meten, dit zit ook allemaal bij onze prijs inbegrepen. Lees hier meer over de factoren die wij meenemen in het berekenen van de prijs voor je gietvloer.

Epoxy- en coatingvloeren

In de branche worden verschillende termen gebruikt naast de term ‘gietvloer’. Zo worden ook vaak de termen ‘coatingvloer‘ en ‘epoxyvloer‘ gebruikt. Deze vloeren zijn echter niet te vergelijken met een PU-gietvloer. Een coatingvloer is slechts een dun laagje waar je de structuur van de ondervloer doorheen blijft zien. Dit type afwerking kan geschikt zijn voor bijvoorbeeld garages. Epoxy is een ander, goedkoper materiaal dan polyurethaan. Dit materiaal is ook sterk, maar niet flexibel dus het kras en scheurt sneller. Daarnaast is het niet UV-bestendig, het kan vergelen.

Duurzaam

De ene gietvloer is de andere niet. Bij Van Hollandse Bodem kiezen we bewust voor duurzaamheid en kwaliteit. Daarom worden onze vloeren gemaakt van polyurethaan, waardoor ze prettig aanvoelen en scheuroverbruggend zijn. Voor elk budget is een passende gietvloer beschikbaar: van een eenvoudige coatingvloer tot een hoogwaardige, UV-stabiele polyurethaan vloer.

De ondervloer

Een gietvloer wordt in vloeibare staat aangebracht. Hierdoor is vrijwel iedere ondergrond geschikt, mits stabiel. Vloeren die niet stabiel zijn zoals (losse) stenen of houten planken moeten vaak wel eerst behandeld of verwijderd worden. Heb je een tegelvloer? Hier kan de gietvloer ook op worden aangebracht als je de vloer er liever niet eerst uit haalt. De voegen worden dan dichtgezet, de tegels geschuurd en geëgaliseerd om vervolgens onze 3mm dikke gietvloer aan te brengen.

Van Hollandse Bodem werkt volgens deze keurmerken:

keurmerken gietvloer specialist

Veelgestelde vragen

Vaak krijgen wij bij Van Hollandse Bodem dezelfde vragen van onze klanten over onze gietvloeren. Om onze klanten te voorzien van een antwoord, beantwoorden wij hieronder enkele van deze veelgestelde vragen. Heb je na het lezen nog andere vragen? Dan kun je ons altijd bellen via (0)183-624 626 en staan wij je graag te woord.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een gegoten vloer. Het is een stijlvolle, modieuze en naadloze vloer die als een afdeklaag over een dragende ondervloer wordt aangebracht. Gietvloeren zijn makkelijk schoon te maken, onderhoudsvriendelijk en daarnaast ook vloeistofdicht.

Uit het antwoord hierboven blijkt al: de term ‘gietvloer’ is heel breed, want iedere vloer die als afwerking over een ondervloer gegoten wordt, kun je onder de noemer ‘gietvloer’ scharen. Ga je gietvloeren vergelijken, let er dan op dat je gietvloeren tegenover elkaar zet die van hetzelfde materiaal gemaakt zijn, zodat je een eerlijke vergelijking maakt. Als je bijvoorbeeld een PU-gietvloer met een epoxy gietvloer vergelijkt, krijg je namelijk een vertekend beeld, omdat PU heel andere eigenschappen en een heel ander prijskaartje heeft dan epoxy.

Zijn gietvloeren in verschillende kleuren verkrijgbaar?

Bij Van Hollandse Bodem kun je kiezen uit verschillende kleuren. In onze collectie hebben we 34 standaardkleuren, maar we kunnen ook elke RAL-, NCS- of Sikkenskleur voor je mengen. Ook is het mogelijk om verschillende kleuren met elkaar te combineren. Elke dinsdag en woensdag geeft onze kleurexpert je graag kleuradvies in onze showroom.

Hoe dik is een gietvloer?

Een van de grote voordelen van een gietvloer is dat hij zo dun is. Het vierlaagssysteem is in zijn totaliteit slechts 3mm dik. De primer en de laklaag zijn qua dikte verwaarloosbaar, de schraplaag is 1mm en de gietlaag 2mm.

Een groot belangrijk voordeel van de gietvloer dikte is dat deze goed te combineren is met vloerverwarming, want ook de dikte van een gietvloer met vloerwarming blijft beperkt en zorgt hierdoor vrijwel nooit voor problemen. Het materiaal geleidt niet alleen goed, maar de warmte wordt ook gemakkelijk en gelijkmatig afgegeven aan de ruimte doordat de vloer zo dun is.

Ook handig: een gietvloer kun je in heel wat gevallen over je bestaande vloer heen leggen. Heb je nu bijvoorbeeld een tegelvloer, dan hoef je deze niet uit te breken, maar kun je de gietvloer eroverheen laten leggen. Door de minimale dikte van de gietvloer komt je vloer amper hoger te liggen dan je oude tegelvloer, dus de kans dat je bijvoorbeeld deuren moet inkorten, is klein.

Hoe dik is een gietvloer

Brengen jullie de gietvloer ook aan?

Om de kwaliteit van onze gietvloeren te garanderen, verzorgen wij bij Van Hollandse Bodem het hele proces van advies over de juiste gietvloer tot het gieten van de gietvloer. Je kunt bij ons dan ook zowel de gietvloer bestellen alsook de gietvloer laten leggen. Hierdoor ben je verzekerd van 15 jaar vakmanschap in het gieten van gietvloeren.

Kan de gietvloer over vloerverwarming worden gegoten?

Ja, dit is heel goed mogelijk. Het is een combinatie die veel voordelen heeft. Zo neemt een gietvloer snel de warmte van de vloerverwarming over, waardoor de ruimte snel wordt verwarmd. Daarnaast biedt deze combinatie een warm en comfortabel gevoel, waardoor het lopen op blote voeten aangenaam is. Ook kun je veel besparen op de energiekosten door deze combinatie.

Kan een gietvloer op een houten vloer worden gelegd?

Belangrijk voor het eindresultaat van je gietvloer is de ondervloer. De ondervloer moet vast en stevig zijn om er een gietvloer overheen te kunnen gieten. Wanneer je een gietvloer op een houten vloer wilt laten aanbrengen, moet deze houten vloer eerst geschikt worden gemaakt als ondervloer voor de gietvloer.

In het voortraject moet de vloer dan vormvast worden gemaakt. Dit doen we met 2x watervast verlijmd multiplex, in kruislinks verband aangebracht, geschroefd en gelijmd. Fermacell platen zijn ook een optie om je houten vloer geschikt te maken om een gietvloer overheen te leggen. Op deze manier is de ondervloer vormvast en kun je je gietvloer over de houten vloer heen leggen.

Hoeveel tijd kost het om een gietvloer te leggen?

Het duurt gemiddeld 1,5 week om een gietvloer te leggen en in gebruik te nemen, omdat het gieten bestaat uit verschillende werkzaamheden, zoals het prepareren en egaliseren van de dragende ondervloer en het afwerken van de gietvloer.

Zijn gietvloeren slijtvast en krasbestendig?

In principe is een gietvloer slijtvast en krasbestendig. Toch zijn gietvloeren niet geheel ongevoelig voor krassen. Het is daarom belangrijk om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen. Draag bijvoorbeeld binnenshuis geen schoenen. Onder de zool kan namelijk vuil zitten, zoals zand, wat tot krasjes kunnen lijden. Ook het verschuiven van stoelen of meubels kan tot krasjes leiden. Het aanbrengen van viltjes onder de poten wordt geadviseerd.

Wat is het verschil tussen epoxy en polyurethanen gietvloeren?

Een polyurethanen gietvloer is zachter, flexibeler en elastischer dan een epoxy gietvloer. Hierdoor is deze vloer ook geschikt voor in woningen, omdat ze minder gevoelig zijn voor krassen, geschikt voor vloerverwarming en geluiddempend zijn. Een epoxy gietvloer wordt daarentegen voornamelijk gebruikt in de industrie, omdat deze vloeren vaak bestand moeten zijn tegen zware belasting.

Hoe vraag ik een offerte aan?

Je kunt hier direct een online offerte aanvragen of je maakt een afspraak voor een van onze showrooms door ons te bellen via (0)183-624 626.

Ontdek hier nog meer veelgestelde vragen over gietvloeren

Gietvloer Stappenplan

Stap 1

Oriënteren

 • Wat vind je mooi en wat is realiseerbaar, zowel technisch als qua budget?
 • Wanneer je voor de start van de bouw begint met oriënteren, kunnen je wensen nog worden meegenomen tijdens de bouw.
 • Wat is het type ondervloer of moet de gietvloer worden aangebracht over tegels?

Stap 2

De opdracht

 • Wanneer je ons opdracht geeft om een gietvloer in je woning aan te brengen, sturen wij aansluitend een opdrachtbevestiging met de gietvloer prijs.
 • Normaal gesproken hebben wij een planning van 6-8 weken.

Stap 3

Gietvloer kleur

Het kiezen van de kleur is voor jou als klant misschien wel één van de belangrijkste punten. Ons aanbod in kleur is zeer groot, wij kunnen vrijwel alle gietvloer kleuren voor je mengen.

 • Gietvloer kleur laten mengen? Denk eraan dat het maken van een staal 2 weken in beslag neemt
 • Daarnaast heb je keuze uit een effen vloer of een betonlook vloer met een vleug.
 • Wij bieden je vrijblijvend kleuradvies.
 • Uiterlijk een week voor het aanbrengen van de gietvloer dient de gewenste kleur bij ons bekend te zijn.

Stap 4

Werkbezoek

 • Om door te spreken wat we gaan maken.
 • Vochtmeting van de vloer (wij willen de ondervloer in perfecte conditie brengen, voordat we de gietvloer aanbrengen).
 • Vierkante meters worden nagemeten, zodat je precies betaalt wat je afneemt, niet meer en niet minder.
 • Noodzakelijk of wenselijk meerwerk.

Stap 5

Wanden, plafonds en plinten gereed maken

 • Wij adviseren alle wanden en plafonds gereed te maken, voordat de gietvloer wordt aangebracht.
 • Stucwerk dient minimaal 2 weken oud te zijn in verband met het vochtpercentage.
 • Je keuken adviseren wij na de gietvloer te laten plaatsen. Mocht je ooit lekkage krijgen, dan is de vloer onder de keuken waterdicht.
 • Plinten adviseren wij te plaatsen voor het aanbrengen van de gietvloer. In de grondverf en na het plaatsen van de gietvloer kun je de plinten aflakken.

Stap 6

Uitvoering

 • De gietvloer bestaat uit meerdere lagen en elke laag moet een dag drogen.
 • Het aanbrengen van de vloer zal een werkweek in beslag nemen.
 • In deze week kunnen er geen andere werkzaamheden plaatsvinden.
 • De exacte startdatum en tijd krijgt u van onze uitvoerder.
 • Wilt u een betonlook, dan kunt u op de dag van het gieten meekijken om de vleug van de gietvloer te bepalen.

Stap 7

Opleveren

Nadat de vloer is gelegd, maken wij een afspraak om de vloer op te leveren.