Gietvloeren Van Hollandse Bodem

Gietvloer

Een gietvloer in uw interieur?

Droomt u van een interieur zoals in de woonmagazines? Gietvloeren zijn de stijlvolle basis, voor iedere ruimte. Mits goed gelegd en van kwaliteit, heeft u jarenlang plezier van een gietvloer. Daarvoor bent u bij Van Hollandse Bodem aan het juiste adres. Met ruim 15 jaar ervaring en een ongelofelijke passie zijn wij echte specialisten. Wij nodigen u van harte uit in onze ruime showroom in het midden van het land. Hier kunt u diverse vloeren bekijken, vergelijken en inspiratie op doen.

Wilt u de beste gietvloer voor uw budget?

Gietvloer kantoor

Van Hollandse Bodem gietproces

Interesse in een gietvloer en benieuwd hoe deze wordt aangebracht? In ons filmpje hebben we meegekeken met de diverse stappen van het gietproces.

Ideeën, nieuws en inspiratie in je mailbox.

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief!

Waarom kiezen voor een Van Hollandse Bodem gietvloer?

Onze vloeren hebben vele pluspunten, waardoor het werkelijk ideale vloeren zijn. Zowel voor particulieren als de zakelijke markt. Lees de voordelen van gietvloeren en u begrijpt waar onze passie vandaan komt!

Mooie basis voor elke ruimte

Woonkamer, badkamer, kantoor, winkel of restaurant; een gietvloer is een prachtige basis voor iedere ruimte. Onze vloeren kunnen bovendien worden aangebracht op vrijwel iedere ondergrond. Wanneer u niet kan kiezen, is het ook mogelijk een gietvloer te combineren met een andere vloer als bijvoorbeeld hout of natuursteen.

Dit vinden wij belangrijk

Goed advies geeft u het juiste verwachtingspatroon. Dat vinden wij belangrijk. Onze ervaring en passie voor gietvloeren én klantwensen resulteert in de mooiste gietvloer voor uw interieur.

Voordelige gietvloer

Vloeren van Van Hollandse Bodem zijn onderhoudsvriendelijk, slijtvast en gaan jarenlang mee. Door deze kwaliteit is een gietvloer op lange termijn goedkoper dan elke andere vloer. Daarnaast heeft u bij ons vijf jaar garantie op een vloer.

Perfecte kleur(advies)

Onze vloeren zijn kleurvast en leverbaar in meer tinten en schakeringen dan u denkt. Het is zelfs mogelijk om de gewenste kleur voor uw vloer te laten mengen, als deze nog niet is opgenomen in onze collectie. Natuurlijk adviseren wij u bij de gietvloer kleurkeuze, zodat u zeker weet dat uw gietvloer perfect matcht met uw interieur.

Eindeloze ruimte

De gietvloerspecialisten van Van Hollandse Bodem leggen de vloer compleet naadloos. Dat is zelfs nog beter dan het klinkt: de ruimte wordt hier optisch veel groter en rustiger van.

Om te leven!

Zelfs zonder schoenen of vloerverwarming voelen onze vloeren zeer prettig aan. De vloeren zijn comfortabel en dempend. Heerlijk om op te spelen, wonen, werken en te leven!

Opgeleverde gietvloeren: bekijk onze projecten

gietvloer
microcement woonkeuken
badkamer gietvloer Van Hollandse Bodem

Hier ligt al een gietvloer van ons

gietvloer

Gietvloer kleursamples

Het kiezen van de kleur is een belangrijk punt waar wij zeer veel aandacht aan besteden. Ons aanbod aan kleur is zeer groot; Leverbaar in alle RAL- SIKKENS- en NCS kleuren. Daarnaast maken we onze vloeren in twee varianten: effen of betonlook vloeren. Naast onze ruime standaardcollectie kunnen wij ook op klant specifieke wijze een kleur maken. Indien u een specifieke kleur of kleureffect wenst dan maken we altijd een sample, zodat u goed thuis kunt zien hoe de gewenste kleur zal worden. Het maken van een kleursample neemt ca. 2 weken in beslag en de definitieve keuze dient uiterlijk 2 weken voor uitvoering bij ons bekend te zijn. Wacht daarom niet te lang met het samenstellen van de juiste kleur!

Microcement

Microcement kan aangebracht worden op vloeren, muren en meubels (denk bijvoorbeeld aan keukenbladen). Door een watervaste stuclaag kan microcement ook in badkamers, keukens en zelfs zwembaden toegepast worden. Het aanbrengen van microcement is ambachtelijk werk. De vakman kan verschillende aanbrengtechnieken toepassen en zo een grof en robuust oppervlak construeren, of juist een hele strakke afwerking. Denkt u dat een betonsoort altijd grijs is? Niets is minder waar: er zijn maar liefst 40 kleuren microcement beschikbaar. Een perfecte match met uw interieur is dus niet ondenkbaar.

Vloerverwarming

Vloerverwarming en een gietvloer zijn een uitstekende combinatie. Het grootste profijt is de efficiënte verwarming. Doordat de warmte vanaf de gehele vloer tot het plafond stijgt, is de temperatuurverdeling in de ruimte gelijkmatiger, met als resultaat dat u de verwarming al gauw een graad of twee lager kunt zetten dan bij andere systemen. In tegenstelling tot een stenen vloer, is een gietvloer vrij dun. Door de minimale laagdikte wordt de vloer snel verwarmd en kan de warmte ook direct weer afgeven aan de ruimte. De ruimte is binnen korte tijd op temperatuur en er gaat weinig energie verloren.

Plinten

Tegenwoordig zien we steeds meer ”plint-loze” vloeren. Dit is ook goed uitvoerbaar bij een gietvloer of microcement. Naast een strak uiterlijk is dit ook nog eens makkelijk schoon te maken. Afhankelijk van de soort vloer worden de plinten voor of na het plaatsen van de vloer gemonteerd. Bij een PU-gietvloer is het mooi om eerst de plinten te plaatsen en vervolgens de vloer te gieten. Na het gieten kunnen de plinten dan worden afgelakt. Zo is de aansluiting tussen vloer en plint naadloos. Bij een microcement vloer gebeurd het plaatsen van de plinten altijd achteraf. Dit geldt ook voor demontabele plinten, bijvoorbeeld voor het wegwerken van kabels.

Garantie op uw gietvloer

Als u een gietvloer bij Van Hollandse Bodem koopt krijgt u 5 jaar garantie. Van Hollandse Bodem is ook aangesloten bij NOA. Met deze afbouwgarantie weet u als consument zeker dat u kunt rekenen op goede kwaliteit. NOA staat in geval van geschillen ook borg voor een goede afhandeling. NOA heeft consumentenvoorwaarden opgesteld in overleg met de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis. Daarin staan de rechten en plichten van zowel opdrachtgever als opdrachtnemer. Dat is wel zo duidelijk voor beide partijen.

Gietvloer in de horeca

Bent u zoek naar een keukenvloer voor gebruik in de horeca? Kies dan voor onze duurzame horecavloer. Deze zijn namelijk uitermate geschikt voor situaties waar een hygiënische omgeving noodzakelijk is. Onze vloeistofdichte vloeren voor de horeca voldoen aan alle Europese richtlijnen voor de voedingsmiddelenindustrie (93/43/EG).

Vloeistofdicht PBV en HACCP gekeurd volgens Cur 43 normen. We kunnen de afwerking naar de wanden voorzien van een hygienische holle plint afwerking waar geen vuil in kan blijven staan.

Gietvloer prijzen

Van Hollandse Bodem begrijpt dat het als consument af en toe lastig is om een goede keuze te maken tussen de vele aanbieders. Op internet worden er prijzen genoemd van €30,00 tot € 130,00 per m². Daarom is het belangrijk om appels met appels te vergelijken. Lees hier meer over de factoren die wij meenemen in het berekenen van de prijs voor uw gietvloer.

Epoxy -en coatingvloeren

In de branche worden verschillende termen gebruikt naast de term ‘gietvloer’. Zo worden ook vaak de termen ‘coatingvloer‘ en ‘epoxyvloer‘ gebruikt.

Duurzaam

We kiezen bewust voor duurzaamheid en kwaliteit, de ene vloer is de andere nog niet. Daarom worden onze vloeren gemaakt van polyurethaan, waardoor ze prettig aanvoelen en scheuroverbruggend zijn. Voor elk budget is een passende gietvloer beschikbaar: van een eenvoudige coatingvloer tot een hoogwaardige, UV-stabiele polyurethaan vloer.

De ondervloer

Een gietvloer wordt in vloeibare staat aangelegd. Hierdoor is vrijwel iedere ondergrond geschikt, mits stabiel. Vloeren die niet stabiel zijn zoals (losse) stenen of houten planken moeten vaak wel eerst behandeld of verwijderd worden.

BewarenBewaren

Van Hollandse Bodem werkt volgens deze keurmerken:

keurmerken gietvloer specialist

BewarenBewaren

Veelgestelde vragen

Vaak krijgen wij bij Van Hollandse Bodem dezelfde vragen van onze klanten over onze gietvloeren. Om onze klanten te voorzien van een antwoord, beantwoorden wij hieronder enkele van deze veel gestelde vragen. Heeft u na het lezen nog andere vragen? Dan kunt u ons altijd bellen via (0)183-624 626 en staan wij u graag te woord.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een gegoten vloer. Het is een stijlvolle, modieuze en naadloze vloer die als een afdeklaag over een dragende ondervloer wordt aangebracht. Gietvloeren zijn makkelijk schoon te maken, onderhoudsvriendelijk en daarnaast ook vloeistofdicht.

Zijn gietvloeren in verschillende kleuren verkrijgbaar?

Bij Van Hollandse Bodem kunt u kiezen uit verschillende kleuren. In onze collectie hebben we 34 standaardkleuren, maar we kunnen ook elke RAL, NCS of Sikkens kleur voor u mengen. Ook is het mogelijk om verschillende kleuren met elkaar te combineren. Elke dinsdag en woensdag geeft onze kleurexpert u graag kleuradvies in onze showroom.

Brengen jullie de gietvloer ook aan?

Om de kwaliteit van onze gietvloeren te garanderen, verzorgen wij bij Van Hollandse Bodem het hele proces van advies over de juiste gietvloer tot het gieten van de gietvloer. U kunt bij ons dan ook zowel de gietvloer bestellen alsook de gietvloer laten leggen. Hierdoor bent u verzekerd van 15 jaar vakmanschap in het gieten van gietvloeren.

Hoeveel tijd kost het om een gietvloer te leggen?

Het duurt gemiddeld 1,5 week om een gietvloer te leggen en in gebruik te nemen, omdat het gieten bestaat uit verschillende werkzaamheden. Zoals het prepareren en egaliseren van de dragende ondervloer en het afwerken van de gietvloer.

Kan de gietvloer over vloerverwarming worden gegoten?

Ja, dit is heel goed mogelijk. Het is een combinatie die veel voordelen heeft. Zo neemt een gietvloer snel de warmte van de vloerverwarming over, waardoor de ruimte snel wordt verwarmd. Daarnaast biedt deze combinatie een warm en comfortabel gevoel, waardoor het lopen op blote voeten aangenaam is. Ook kunt u veel besparen op de energiekosten door deze combinatie.

Zijn gietvloeren slijtvast en krasbestendig?

In principe is een gietvloer slijtvast en krasbestendig. Toch zijn gietvloeren niet geheel ongevoelig voor krassen. Het is daarom belangrijk om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen. Draag bijvoorbeeld binnenshuis geen schoenen. Onder de zool kan namelijk vuil zitten, zoals zand, die tot krasjes kunnen lijden. Ook het verschuiven van stoelen of meubels kunnen tot krasjes leiden. Het aanbrengen van viltjes onder de poten wordt geadviseerd.

Wat is het verschil tussen epoxy en polyurethanen gietvloeren?

Polyurethanen gietvloer is zachter, flexibeler en elastischer dan een epoxy gietvloer. Hierdoor is deze vloer ook geschikt voor in woningen, omdat ze minder gevoelig zijn voor krassen, geschikt voor vloerverwarming en geluiddempend zijn. Een epoxy gietvloer wordt daarentegen voornamelijk gebruikt in de industrie, omdat deze vloeren vaak bestand moet zijn tegen zware belasting.

Hoe vraag ik een offerte aan?

U kunt hier direct een online offerte aanvragen of u maakt een afspraak voor een van onze showrooms door ons te bellen via (0)183-624 626.

Ontdek hier nog meer veelgestelde vragen over gietvloeren