MICROCEMENT

Vloeren en wanden met uitstraling

Onze microcement vloeren en wanden zijn allemaal uniek van karakter, maar hebben 1 gemeenschappelijke deler: het is een sterke afwerking met een robuuste en unieke uitstraling. Iedere vloer en wand heeft een eigen tekening wat juist je microcement vloer of wand uniek maakt. Microcement kan na een gedegen voorbewerking op bijna iedere ondergrond worden. Kijk op onze portfolio pagina welke prachtige wanden en vloeren we inmiddels bij andere tevreden klanten hebben gemaakt of laat je inspireren in onze showroom!

Wat is microcement?

Microcement kent vele benamingen: woonbeton, cementgebonden gietvloer, minerale gietvloer, beton cire, leefbeton, noem maar op. Het is een robuust type vloerafwerking die door de manier van aanbrengen een prachtige unieke tekening heeft. Na een gedegen voorbereiding van de ondergrond wordt een cementgebonden pleisterlaag aangebracht die een unieke structuur heeft. Dit brengen wij met een spaan aan en daardoor bepaalt de hand van de meester de uitstraling van je microcement wand of vloerafwerking. Daarna brengen we, na het impregneren van de pleisterlaag, twee slijtvaste transparante toplagen aan. Kortom microcement is een vloer- en wandafwerking met een industriële look, maar dan met een hoog wooncomfort. Ideaal om op de wanden toe te passen in je badkamer: microcement is naadloos, makkelijk te reinigen en schimmelwerend.

Microcement Woonboerderij

Wat onze microcement uniek maakt

Onze sterke microcement is speciaal ontwikkeld voor intensief gebruik. Wat ons systeem zo uniek maakt, is de speciaal ontwikkelde ondervloer waardoor de kans op scheurvorming sterk vermindert. Zo gaan wij scheurvorming vanuit de ondergrond effectief tegen. Daarnaast leveren wij de microcement in een breed pallet van meer dan 50 standaard kleuren. De kleuren zijn samengesteld met lichtechte minerale pigmenten. Je vindt in onze collectie sowieso wat je zoekt: van warme aardse tinten tot stoere zakelijke grijstinten, we hebben voor ieder interieur de perfecte tint. Naast onze standaard collectie kunnen we tegenwoordig zelfs bijna alle RAL- en NCS-kleuren maken. Door de nauwkeurig geselecteerde samenstelling is deze vloer erg duurzaam. De vloeren en wanden van microcement worden afgewerkt met een zeer fijne pleisterlaag. Daardoor krijg je de mooiste kleurschakeringen. Het heeft de uitstraling van een industriële betonvloer, maar dan met een hoog wooncomfort. Kortom, de vloer die tegen een stootje kan!

Gietvloer Microcement wanden badkamer

Persoonlijk advies en inspiratie

Door je zo goed mogelijk te adviseren en een reëel verwachtingspatroon te scheppen, zetten we in op een optimaal resultaat. Dat betekent in de praktijk dus dat jij straks een microcement vloer of wand hebt waar je jarenlang zorgeloos plezier van kunt hebben.

Wij stellen in een persoonlijk advies je wensen centraal en zoeken daarbij de vloerafwerking op maat. We nemen uitgebreid de tijd voor een kleuradvies, maar ook voor zaken waar je misschien niet aan hebt gedacht zoals lichtinval, gebruiksintensiteit en ondergrond. Laat je inspireren door onze adviseurs.

Onze applicateurs

Van Hollandse Bodem heeft al 15 jaar ervaring met het vervaardigen van gietvloeren en microcement. De basis van het succes is dat wij applicateurs hebben opgeleid die met passie aan de vloeren werken. Onze applicateurs zijn communicatief vaardig en zorgen voor een goed eindresultaat. Wij werken als team en zijn pas tevreden als jij dat bent.

Het onderhoud

Doordat onze microcement wordt afgewerkt met twee toplagen is het een zeer gebruiksvriendelijke vloer. Deze beschermlaag is zeer slijtvast en in tegenstelling tot een waslaag heeft deze beschermlaag nauwelijks onderhoud nodig. De laklaag is vuil- en stofafstotend, naadloos, antiallergisch, antistatisch, duurzaam, brandveilig en eenvoudig te reinigen.

Microcement Wand badkamer