Microcement

Vloeren en wanden met uitstraling

Onze microcement vloeren en wanden zijn allemaal uniek van karakter, maar hebben 1 gemeenschappelijke deler: het is een sterke afwerking met een robuuste en unieke uitstraling. Iedere vloer en wand heeft een eigen tekening wat deze vloer of wand uniek maakt.

Microcement kan na een gedegen voorbewerking op bijna iedere ondergrond worden aangebracht. In een badkamer of keuken en zowel binnen als buiten is ook geen probleem. Kijk op onze project pagina welke prachtige wanden en vloeren we inmiddels bij andere tevreden klanten hebben gemaakt of laat je inspireren in onze showroom!

Wat is microcement?

Microcement wordt ook wel een cementgebonden gietvloer of beton cire, genoemd. Het is een robuust type vloerafwerking die door de manier van aanbrengen een prachtige unieke tekening heeft.

Na een gedegen voorbereiding van de ondergrond wordt een cementgebonden pleisterlaag aangebracht die een unieke structuur heeft. Dit brengen wij met een spaan aan en daardoor bepaalt de hand van de meester de uitstraling van je microcement wand of vloerafwerking.

Daarna brengen we, na het impregneren van de pleisterlaag, twee slijtvaste transparante toplagen aan. Kortom microcement is een vloer- en wandafwerking met een industriële look, maar dan met een hoog wooncomfort. Ideaal om op de wanden toe te passen in je badkamer: het kleine cement is naadloos, makkelijk te reinigen en schimmelwerend.

microcement badkamer

Wat onze microcement uniek maakt

Wij leveren microcement en microbeton in een breed pallet van meer dan 50 standaard kleuren. De kleuren zijn samengesteld met lichtechte minerale pigmenten. Je vindt in onze collectie sowieso wat je zoekt: van warme aardse tinten tot stoere zakelijke grijstinten, we hebben voor ieder interieur de perfecte tint. Naast onze standaard collectie kunnen we tegenwoordig zelfs bijna alle RAL- en NCS-kleuren maken.

Door de nauwkeurig geselecteerde samenstelling is deze vloer/wand erg duurzaam. De vloeren en wanden van microcement worden afgewerkt met een zeer fijne pleisterlaag. Daardoor krijg je de mooiste kleurschakeringen. Het heeft de uitstraling van een industriële betonvloer, maar dan met een hoog wooncomfort. Kortom, de vloer die tegen een stootje kan!

Onze applicateurs

Van Hollandse Bodem heeft al 25 jaar ervaring met het vervaardigen van gietvloeren en microcement. De basis van het succes is dat wij applicateurs hebben opgeleid die met passie aan de vloeren werken. Onze applicateurs zijn communicatief vaardig en zorgen voor een goed eindresultaat. Wij werken als team en zijn pas tevreden als jij dat bent.

microcement detail

Persoonlijk advies

Door je zo goed mogelijk te adviseren en een reëel verwachtingspatroon te scheppen, zetten we in op een optimaal resultaat. Dat betekent in de praktijk dus dat jij straks een microcement vloer of wand hebt waar je jarenlang zorgeloos plezier van kunt hebben.

Wij stellen in een persoonlijk advies je wensen centraal en zoeken daarbij de vloerafwerking op maat. We nemen uitgebreid de tijd voor een kleuradvies, maar ook voor zaken waar je misschien niet aan hebt gedacht zoals lichtinval, gebruiksintensiteit en ondergrond. Laat je inspireren door onze adviseurs.

Microcement collectie

Van Hollandse Bodem beschikt over een ruime collectie microcement kleuren. Naast onze standaard collectie kunnen we tegenwoordig ook bijna alle RAL- en NCS-kleuren maken.

microcement-negro
microcement-shale-gray
microcement-topo
microcement-plomo
microcement-wengue
microcement-carmin
microcement-selva
microcement-azul-noche
microcement-pizarra
microcement-himalaya
microcement-french-gray
microcement-marrón
microcement-café
microcement-calabaza
microcement-kiwi
microcement-azul-profundo
microcement-acero
microcement-titanio
microcement-cemento
microcement-cobre
microcement-avellana
microcement-azafrán
microcement-manzana
microcement-maya
microcement-plata
microcement-perla
microcement-liquen
microcement-piedra-paris
microcement-kalahari
microcement-desert-tan
microcement-maiz
microcement-jade
microcement-niquel
microcement-blanco
microcement-blanco-roto
microcement-marfil
microcement-mojave
microcement-sahara
microcement-atacama
microcement-arena
Toon meer kleuren

Gietvloer kleur

Vraag een vrijblijvende offerte voor deze kleur op of plan een gratis kleuradvies in.

Veelgestelde vragen

Wat is microcement?

Microcement kent vele benamingen: woonbeton, cementgebonden gietvloer, betoncire, noem maar op. Het is een robuust type vloerafwerking, die door de manier van aanbrengen een prachtige unieke tekening geeft. Na een goede voorbereiding van de ondergrond wordt een cementgebonden laag aangebracht welke een unieke structuur heeft. Dit brengen wij met een spaan aan. Daardoor bepaald de hand van de meester de uitstraling van de microcement wand of vloerafwerking.

Daarna worden er na het impregneren van de pleisterlaag verschillende slijtvaste transparante toplagen aangebracht. Dit maakt het materiaal waterdicht en het geeft een hoog wooncomfort. Hierdoor is het materiaal ideaal voor wanden in de badkamer: naadloos, makkelijk te reinigen en schimmelwerend.

Is microcement waterbestendig?

Jazeker, het microcement dat wij maken is waterdicht. Daarnaast is het ook nog eens heel makkelijk in onderhoud en naadloos, ideaal dus voor in natte of vochtige ruimtes zoals (voor zowel vloer als wand), bijvoorbeeld een microcement in de badkamer of als vloer of wand in de keuken. In ruimtes zoals de badkamer is het verstandig om het water te verwijderen van de wand of vloer. Dit soort vloeren kunnen ook prachtig zijn in de woonkamer, een atelier, een slaapkamer of op het toilet.

Wordt microcement niet glad als het nat wordt?

Zowel een PU- als een microcement gietvloer worden niet glad als ze nat worden. We zouden zelfs eerder zeggen dat beide vloeren iets stroever aanvoelen wanneer er water op valt. Dit maakt het gebruik van een gietvloer in de badkamer ook veilig. Het is wel altijd opletten met zeep op de vloer, maar dat veroorzaakt op een tegelvloer ook gladheid.

Op welke ondergrond kan microcement worden aangebracht?

Microcement heeft een hoge hechtkracht en is goed aan te brengen op vele ondergronden, denk aan tegels, marmer, terrazzo, gipsplaat, beton, cement, kalk, enz.

Ik wil microcement zelf aanbrengen. Is dit mogelijk?

Aanbrengen van microcement wordt steeds vaker zelf gedaan, doordat webshops pakketten aanbieden. Toch zijn wij hier geen voorstander van. Ons systeem bestaat uit meerdere lagen en het aanbrengen hiervan is toch wel echt vakwerk.

Wanneer je een mooie microcement wand of vloer wilt, is het daarom het verstandigst om niet voor microcement zelf aanbrengen te kiezen, maar voor een specialist die je gegarandeerd het resultaat levert dat je voor ogen hebt. De eerste laag microcement wordt met de hand aangebracht. Vandaar dat we aanraden om specialisten in te schakelen.

Hoe voelt microcement aan?

Microcement voelt harder aan dan onze flexibele PU-gietvloeren, maar dankzij de matte laklaag voelt deze soort cement niet zo hard aan als een tegel. Ook is een deze vloer niet zo koud als een tegelvloer.

Is microcement geschikt voor vloerverwarming?

Microcement is ook zeer goed te combineren met vloerverwarming. Doordat de vloer slechts 3mm dik is, wordt hij heerlijk snel warm.

Hoe zit het met de krasgevoeligheid van een microcement?

Onze gietvloeren zijn niet 100% krasvast, maar welke vloer is dat wel? Eigenlijk zijn er maar weinig vloeren die echt gegarandeerd niet krassen. Op het gebied van gietvloeren is de meest krasbestendige vloer de troffelvloer. Deze vloer is ook naadloos en gevuld met grind- of kwartskorrels. Je ziet dit type vloer vaak in de horeca, industrie of zorg. In interieurs worden ze minder vaak toegepast.

Een microcement vloer krast niet snel, maar kan wel krassen. Nu heeft deze cementgebonden vloer van zichzelf een stoere uitstraling en vinden wij hier en daar een krasje zelf niet storend. Maar dit kun je uiteraard het best voor jezelf beoordelen. In onze showroom ligt een gebruikte microcement vloer, hier kun je mooi op zien of je je stoort aan lichte gebruikssporen of niet.

Wat kun je doen om krassen te voorkomen?

Je kunt ook veel doen om krassen op je microcement vloer te voorkomen. Maak gebruik van een grote inloopmat, gebruik viltjes onder stoelen en banken (dit is eigenlijk op iedere vloer aan te raden). Kijk uit met zand of steentjes onder schoenen.

Is microcement geschikt voor renovatie?

Het grote voordeel van microcement is dat het aangebracht kan worden over bestaande tegels. Voor een mooi, egaal resultaat moeten de voegen dan wel eerst dicht worden gezet.

Dit kan een hoop sloopwerk, stof en puin schelen, want tegels van muren halen is een intensief karwei. Door microcement op bestaande tegels aan te brengen creëer je binnen een paar dagen een hygiënische, slijtvaste, naadloze en duurzame afwerking.

Is microcement duurzaam?

Microcement bestaat voornamelijk uit natuurlijke materialen en is hiermee weinig milieubelastend. Daarbij is het product bijzonder duurzaam.

Hoe onderhoud ik microcement?

Microcement is gemakkelijk te onderhouden, de laklagen zijn zeer slijtvast en hebben nauwelijks onderhoud nodig. De laklaag is vuil- en stofafstotend, naadloos, antiallergisch, brandveilig en heeft een antischimmelwerking. Gemakkelijk onderhoud zorgt ervoor dat het uitstekend te gebruiken is in winkels en kantoren. Het is namelijk ook nog eens eenvoudig schoon te maken.

Reinigen doe je met een pH-neutrale zeep, gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Om kalkaanslag in de douche te voorkomen is het verstandig de natte wanden na het douchen af te nemen met een trekker. Voorkom krassen van zand of steentjes in het microcement door regelmatig te stofzuigen en versleep geen zware voorwerpen op het microcement.

Is een microcement vloer iets voor jou?

Kom gerust eens langs in onze showroom en bekijk het materiaal en de verschillende mogelijkheden van een microcement vloer in het echt. Wil je alvast een voorproefje van onze vloeren? Bekijk dan de verschillende kleuren die wij aanbieden voor dit soort vloeren!

Hoe dik is microcement?

Evenals een gietvloer bestaat microcement uit verschillende lagen. In zijn totaliteit is microcement slechts 2 a 3 mm dik.

Wat is het verschil tussen microcement en microbeton?

Er is geen verschil tussen microcement en microbeton. Microbeton is een synoniem. Het heeft dezelfde eigenschappen maar microbeton heeft een andere naam.