gietvloer badkamer

Veelgestelde vragen over microcement

Alles wat je wilt weten over microcement

Kan microcement in elke ruimte, is microcement waterproof?

Jazeker, het microcement dat wij maken is waterdicht. Daarnaast is het ook nog eens heel makkelijk in onderhoud en naadloos, ideaal dus voor in natte ruimtes (voor zowel vloer als wand), denk bijvoorbeeld aan microcement in de badkamer of als vloer of wand in de keuken. Maar een microcement vloer kan ook prachtig in de woonkamer, een atelier, een slaapkamer of op het toilet.

Microcement badkamer

Wordt microcement niet glad als het nat wordt?

Zowel een PU- als een microcement gietvloer wordt niet glad als hij nat wordt. We zouden zelfs eerder zeggen dat beide vloeren iets stroever aanvoelen wanneer er water op valt. Dit maakt het gebruik van een gietvloer in de badkamer ook veilig. Het is wel altijd opletten met zeep op de vloer, maar dat veroorzaakt op een tegelvloer ook gladheid.

Ik wil microcement zelf aanbrengen, kan dat?

Steeds meer webshops bieden pakketten aan waarmee je microcement zelf kunt aanbrengen. Toch zijn wij hier geen voorstander van. Ons systeem bestaat uit meerdere lagen en het aanbrengen daarvan is toch wel echt vakwerk. Wanneer je een mooie microcement wand of vloer wilt, is het daarom het verstandigst om niet voor microcement zelf aanbrengen te kiezen, maar voor een specialist die je gegarandeerd het resultaat geeft wat je voor ogen hebt.

Microcement badkamer

Hoe voelt microcement aan?

Microcement voelt harder aan dan onze flexibele PU-gietvloeren, maar dankzij de matte laklaag voelt microcement niet zo hard aan als een tegel. Ook is een microcementvloer niet zo koud als een tegelvloer. Zoek je een gietvloer met vloerverwarming, dan is microcement hier ook zeer geschikt voor. Doordat de vloer slechts 3mm dik is, wordt hij heerlijk snel warm.

microcement badkamer

Hoe zit het met de krasgevoeligheid van een gietvloer?

Onze gietvloeren zijn niet 100% krasvast, maar welke vloer is dat wel? Eigenlijk zijn er maar weinig vloeren die echt gegarandeerd niet krassen. Op het gebied van gietvloeren is de meest krasbestendige vloer de troffelvloer. Deze vloer is ook naadloos en gevuld met grind- of kwartskorrels. Je ziet dit type vloer vaak in de horeca, industrie of zorg. In interieurs worden ze minder vaak toegepast.

Een microcement vloer krast niet snel, maar kan wel krassen. Nu heeft deze cementgebonden vloer van zichzelf een stoere uitstraling en vinden wij hier en daar een krasje zelf niet storend. Maar dit kun je uiteraard het best voor jezelf beoordelen. In onze showroom ligt een gebruikte microcement vloer, hier kun je mooi op zien of je je stoort aan lichte gebruikssporen of niet.

Je kunt ook veel doen om krassen op je microcement vloer te voorkomen:

  • Maak gebruik van een grote inloopmat
  • Gebruik viltjes onder stoelen en banken (dit is eigenlijk op iedere vloer aan te raden)
  • Kijk uit met zand of steentjes onder schoenen

Is een microcement vloer iets voor jou?

Kom gerust eens langs in onze showroom en bekijk het materiaal en de verschillende mogelijkheden van een microcement vloer in het echt. Wil je alvast een voorproefje van onze microcement vloeren? Bekijk dan de microcement kleuren die wij aanbieden!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.