Veelgestelde vragen gietvloeren

Regelmatig krijgen wij bij Van Hollandse Bodem dezelfde vragen van klanten over onze gietvloeren. Hieronder beantwoorden wij veelgestelde vragen over gietvloeren. Natuurlijk kunt u voor specifieke vragen altijd bij ons terecht. Neem daarvoor contact op met Van Hollandse Bodem. Ook voor algemene vragen over gietvloeren kunt u ons altijd bereiken.

Wat zijn gietvloeren?

Gietvloeren zijn vloeren die worden gegoten. Vandaar ook de naam gietvloer. De gietvloer zelf een afdeklaag die over een dragende ondervloer wordt gegoten. Door het gieten van de vloer ontstaat een naadloze vloer die makkelijk schoon te houden is. Gietvloeren zijn de laatste jaren in populariteit toegenomen voor het gebruik binnen huizen.

In welke kleuren is een gietvloer beschikbaar? 

Bij Van Hollandse Bodem heeft u keuze uit een heel scala kleuren voor uw gietvloer. Waarschijnlijk in meer kleuren dan u denkt. In onze collectie hebben we 34 standaardkleuren. Die u bij ons in de showroom op stalen van 70×70 kunt bekijken. Daarnaast hebben wij ook een uitgebreide collectie mengkleuren. Wij kunnen elke RAL, NCS of Sikkens kleur mengen naar uw wens. Bovendien heeft u de mogelijkheid om kleuren met elkaar te combineren. Onze kleurexpert Elaine Verhoeven geeft u graag een kleuradvies op dinsdag en woensdag in onze showroom.

Kan ik de gietvloer bij jullie bestellen en door jullie laten aanbrengen?

Wanneer u kiest voor een gietvloer bij Van Hollandse Bodem verzorgen wij voor u het hele proces. Inclusief het aanbrengen van de gietvloer. Alleen zo kunnen wij de kwaliteit van onze gietvloeren hooghouden. Onze applicateurs hebben meer dan 15 jaar ervaring met het leggen van gietvloeren en microcement. Ze zijn dagelijks bezig met het verzadigen van gietvloeren en hebben passie voor het vak. Hierdoor bent u verzekerd van echt vakmanschap.

Hoelang duurt het aanbrengen van een gietvloer? 

Het is geen makkelijke klus het aanbrengen van een gietvloer. Dit kost tijd. Het duurt gemiddeld 3 tot 5 dagen om de gietvloer bij u te vervaardigen. Het leggen van een gietvloer bestaat uit meer werkzaamheden dan alleen het gieten van de vloer. Vaak moeten onze gietvloer-experts eerst de dragende ondervloer prepareren en egaliseren. Daarnaast moet de gietvloer drogen en moet deze worden afgewerkt. Houd er rekening mee dat het tot anderhalve week kan duren, voordat u de gietvloer in gebruik kunt nemen.

Kan de gietvloer worden gecombineerd met vloerverwarming?

Het combineren van vloerverwarming en een gietvloer is heel goed mogelijk. Het is zelfs een perfecte combinatie. U geniet namelijk van het voordeel dat een gietvloer snel de warmte van de vloerverwarming overneemt. Hierdoor heeft u geen koude voeten meer en is uw ruimte snel verwarmt.

Over welke ondervloeren kunnen gietvloeren worden aangebracht? 

Veel verschillende ondergronden zijn geschikt om een gietvloer over aan te brengen. Zo zijn betonvloeren, cementvloeren en anhydrietvloeren geschikt. Van groot belang is wel dat de ondergrond goed wordt voorbehandeld en geëgaliseerd om tijdens het gieten een strakke gietvloer te krijgen. Onze gietvloer-experts kunnen dit uiteraard voor u doen.

Moet je een gietvloer beschermen tegen krassen?

Gietvloeren zijn in principe slijtvast. Toch kunt u het beste met enkele dingen rekening houden om krassen op uw vloer te voorkomen. Leg bijvoorbeeld een mat bij de voordeur waar mensen hun schoenen kunnen vegen. Hierdoor voorkomt u dat zand of steentje in de zolen krassen kunnen veroorzaken. Daarnaast zijn er speciale viltjes beschikbaar die u onder de poten van uw meubels kunt doen. Hiermee voorkomt u dat het aanschuiven van een stoel krasjes op de vloer geeft. Bij het verplaatsen van zware meubels wordt schuiven afgeraden. Het optillen van de meubels wordt aangeraden.

Waar bestaat het onderhoud van een gietvloer uit? 

Gietvloeren zijn voor een groot deel onderhoudsarm. Zo hoeft u de vloer niet in de was te zetten, zoals bij houten vloeren. Wel is het aan te raden regelmatig uw gietvloer te reinigen. Dit mag u dagelijks doen, afhankelijk van uw eigen wensen. Bij het reinigen van de vloer is het aan te raden milde schoonmaakmiddelen te gebruiken. Agressieve schoonmaak- middelen, zoals bleek, kunnen de vloer namelijk beschadigen. Daarnaast kunt u de vloer gewoon stofzuigen, dweilen of reinigen met een stofdoek. Uiteraard krijgt u van ons een schoonmaakadvies bij de aanschaf van een gietvloer. Na ongeveer vijf jaar, kunt u overwegen om de toplaag te laten vervangen door een nieuwe.

Kan ik een gietvloer laten leggen in mijn nieuwbouwwoning? 

Ja, dit kan zeker. Het levert u zelfs een mooi voordeel op bij Van Hollandse Bodem. Kiezen meerdere bewoners uit dezelfde straat voor een gietvloer bij ons, dan kunnen wij u korting geven. Weten hoe dit precies werkt? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij lichten alles toe. Bovendien ligt de dekvloer vaak al in een vroeg stadium van de bouw. Hierdoor kunnen wij vlak voor oplevering, voordat u er intrekt, de gietvloer al voor u vervaardigen.

Wat is de levensduur van een gietvloer? 

Gietvloeren van Van Hollandse Bodem staan bekend om hun kwaliteit. Onze vloeren geven u jarenlang plezier. Wij gebruiken bij het gieten van uw vloer alleen hoogwaardige materialen waardoor een levensduur wordt gewaarborgd. Mits de gietvloer goed wordt onderhouden kan de vloer ongeveer 15 tot 20 jaar mee. Wel is het mogelijk om de toplaag, afhankelijk van de staat van de gietvloer, eerder te vervangen.

 

Wat is het verschil tussen een epoxy en polyurethanen gietvloer? 

Een epoxy gietvloer is in tegenstelling tot polyurethaan gietvloer minder zacht, flexibel en elastisch. Bovendien zijn ze bestand tegen zware belasting. Maar is de vloer wel gevoelig voor scheurtje. Hierdoor is een goede voorbehandeling van de ondervloer nodig. Epoxy gietvloeren zijn heel geschikt voor toepassingen in de industrie. Voor woningen raden wij een polyurethaan gietvloer aan. Deze is minder krasgevoelig, goed te combineren met vloerverwarming en geluiddempend.

 

Is een gietvloer geschikt voor in de badkamer? 

Het is zeker mogelijk om in uw badkamer een gietvloer te laten leggen. Wij bij Van Hollandse Bodem zijn daarnaast gespecialiseerd in het vervaardigen van gietwanden. Deze wanden zijn uitermate geschikt voor in de badkamer. Door de gietvloer met gietwanden te combineren ontstaat er een ruimtelijk effect. Bovendien zijn er geen naden meer en zijn zowel de vloer als de wanden vloeistofbestendig. Dit maakt dat gietvloeren en gietwanden goede hygiënische opties zijn voor in de badkamer.

 

Hoe kan ik een offerte aanvragen? 

U kunt bij ons online een offerte aanvragen voor uw nieuwe gietvloer. Daarnaast kunt u ook altijd een afspraak maken in een van onze showrooms. Wilt u kleuradvies? Maak dan op dinsdag of woensdag een afspraak met onze kleurexpert.

 

Meer informatie over onze gietvloeren? 

Stond het antwoord op uw vraag niet in de lijst van veelgestelde vragen? Of wilt u meer informatie over de gietvloeren van Van Hollandse Bodem? Dan kunt u ons altijd bellen via (0)183-624 626.