Microcement

Veelgestelde vragen over Microcement

6 vragen over microcement

Microcement is een prachtig robuust materiaal met vele mogelijkheden. In onze showrooms merken wij dat er veel vragen zijn over dit tijdloze materiaal. Daarom behandelen we in dit blog veelgestelde vragen.

Wat is microcement?

Microcement kent vele benamingen: woonbeton, cementgebonden gietvloer, betoncire, noem maar op. Het is een robuust type vloerafwerking, die door de manier van aanbrengen een prachtige unieke tekening geeft. Na een goede voorbereiding van de ondergrond wordt een cementgebonden laag aangebracht welke een unieke structuur heeft. Dit brengen wij met een spaan aan. Daardoor bepaald de hand van de meester de uitstraling van de microcement wand of vloerafwerking.  Daarna worden er na het impregneren van de pleisterlaag verschillende slijtvaste transparante toplagen aangebracht. Dit maakt het materiaal waterdicht en het geeft een hoog wooncomfort. Hierdoor is het materiaal ideaal voor wanden in de badkamer: naadloos, makkelijk te reinigen en schimmelwerend.

gietvloer microcement

Op welke ondergrond breng je microcement aan?

Op vele oppervlakken, denk aan cementgebonden oppervlakken, tegels, hout en tafel- of aanrechtbladen. Wanneer microcement op tegels wordt aangebracht moeten de voegen wel eerst worden dichtgezet om een mooi egaal eindresultaat mogelijk te maken. Ook moeten de tegels schoon zijn en stabiel bevestigd.

Is microcement geschikt voor natte ruimten?

Het materiaal is vrij hard en door de aangebrachte coating ook waterdicht. Hierdoor kan het zeker in natte ruimten worden toegepast. Denk hierbij aan de badkamer, zelfs in de douche of op een keukenblad.

Microcement woonkamer

Hoe dik is microcement?

Evenals een gietvloer bestaat microcement uit verschillende lagen. In zijn totaliteit is microcement slechts 2 a 3 mm dik.

Is microcement mogelijk in combinatie met vloerverwarming?

Daar kunnen we kort in zijn; Ja! Microcement in combinatie met vloerverwarming is zelfs een hele goede keus. Het materiaal is namelijk slechts 3mm dik en geleidt de warmte ook goed. In vergelijking, tegels zijn al snel een centimeter dik.

Microcement badkamer

Waarom zou je kiezen voor microcement?

  • Aan te brengen op diverse ondergronden
  • Waterdicht
  • Duurzaam
  • Weinig milieubelastend
  • Hygiënisch
  • Veel keuze in kleur
  • Tijdloze uitstraling
  • Naadloos
  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Stoer en robuust

Is Microcement iets voor jouw project?

Na het lezen van dit blog nog steeds enthousiast over microcement? Kom eens langs in onze showrooms. We vertellen je namelijk graag nog meer over dit product en uiteraard is het ook te zien in onze showrooms.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.