Waarom een gietvloer en vloerverwarming de perfecte combinatie zijn

Vloerverwarming is een tijdlang minder gewild geweest, maar stijgt inmiddels weer in populariteit dankzij de vele voordelen. Vaak wordt gedacht dat vloerverwarming gecombineerd moet worden met een stenen vloer. Niets is minder waar, sterker nog: vloerverwarming en een gietvloer zijn eigenlijk de uitstekende combinatie.

Verwarming met vloerverwarming

De come-back van vloerverwarming is logisch, deze manier van verwarmen heeft een behoorlijk aantal voordelen. Een aangenaam verwarmde vloer maakt een ruimte minder kil en zorgt voor een prettig en huiselijk gevoel. Daarnaast bevordert vloerverwarming de lichtcirculatie en levert dus gezondere lucht in de ruimte op.
Het grootste profijt is de efficiënte verwarming. Doordat de warmte vanaf de gehele vloer tot het plafond stijgt, is de temperatuurverdeling in de ruimte gelijkmatiger. De ruimte zal hierdoor ook sneller behaaglijk voelen, met als resultaat dat u de verwarming al gauw een graad of twee lager kunt zetten dan bij andere systemen. En dat bespaart leuk op de energierekening.

Gietvloer en vloerverwarming: efficiënt energieverbruik

Een gietvloer is een goede geleider van warmte. In tegenstelling tot een stenen vloer, is een gietvloer vrij dun. Door de minimale laagdikte wordt de gietvloer snel verwarmd door de vloerverwarming en de vloer kan de warmte ook direct weer afgeven aan de ruimte. De ruimte is binnen korte tijd op temperatuur en er gaat weinig energie verloren. Een gietvloer en vloerverwarming zijn dus een topcombinatie!

Gietvloer over bestaande vloerverwarming leggen

Dankzij de unieke eigenschappen van een gietvloer is het mogelijk om deze over bestaande vloerverwarming te leggen. Een gietvloer wordt hechtend op de ondervloer aangebracht, in een dunne laag. Hierdoor kan een gietvloer de warmte van de vloerverwarming snel overnemen en weer afgeven aan de ruimte. En doordat de gietlaag dun is, is het zelfs geen probleem om deze over een bestaande tegelvloer met vloerverwarming te leggen. Het verlies aan rendement is minimaal.

Nieuwe vloerverwarming en gietvloer

Wordt er in een ruimte nieuwe vloerverwarming gelegd, dan is het belangrijk de ondervloer te laten wennen aan de verwarming voordat de vloer er overheen gelegd wordt. Dat geldt niet alleen voor het aanbrengen van een gietvloer, maar voor elke soort bedekking.
Door de warmte geleidelijk te laten toenemen volgens een stookprotocol, wordt meteen zichtbaar of de ondervloer krimpscheurvorming of andere problemen vertoont. Nu er nog geen bedekking over de vloerverwarming ligt kan dit eenvoudig verholpen worden, wat toekomstige narigheid voorkomt. Zodra de ondervloer gereed is, kan de gietvloer over de vloerverwarming worden gelegd.

Een gietvloer is een kostenefficiënte energiegeleider en daarom een perfecte combinatie met vloerverwarming. Wilt u meer weten over gietvloeren en vloerverwarming, stelt u uw vraag dan gerust aan onze gietvloerspecialisten.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.