Wonderwall Studios

Met Wonderwall Studios heeft u een ruime keuze om een unieke ‘touch and feel’ te geven aan uw woonhuis! Tropische hardhoutsoorten uit verlaten huizen, panden en schuren worden gerecycled en verwerkt in verschillende panelen. Kenmerkend voor dit product is dat er steeds opnieuw wordt gezocht naar duurzame, natuurlijke materialen welke bewerkt en verwerkt worden door lokale vakmensen. De toepassingsmogelijkheden zijn onbeperkt: wandbekleding, plafonds, meubels etc.

Wonderwall Studios is een collectie wandpanelen van het meest karakteristieke hergebruikte hardhout dat de wereld te bieden heeft. Hout dat gevormd is door natuurlijke verwering en erosie. Bij sommige modellen gecombineerd met resthout uit de meubelindustrie. De natuurlijke textuur sluit perfect aan bij de hedendaagse vormgeving en verwarmt iedere ruimte.
Voor de productie van de panelen wordt gebruik gemaakt van een wereldwijd netwerk van ambachtslieden.

Wonderwall Studios bewandelt niet de begaande wegen, maar is continue op zoek naar de meest unieke materialen en vaardigheden. Duurzaamheid door het hergebruiken van materialen en creativiteit is daarbij het uitgangspunt. Het hout dat we gebruiken voor onze panelen is afkomstig van steunbalken,gevelde bomen, oude vloeren en dwarsliggers. Van alles wat dus. Het mooie van al dit hout is dat het vol leven en karakter zit; elk stuk is uniek. Lekker verwaarloosd, prettig verweerd. Just the way we like it.

Naadloze verbinding

Elk paneel is met uiterste preciezie gemaakt zodat de panelen met de vertanding perfect in elkaar passen. Het resultaat is een naadloze houten wandbekleding.

Volledige gerecyclede collectie

Onze panelen zijn uitsluitend gemaakt van hoge kwaliteit hergebruikt hardhout. Het hardhout is afkomstig van oude huizen, maar ook gebruiken we voor bepaalde types het spinthout uit de meubel industrie. We geven dit hout een nieuw leven in de vorm van onze panelen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De panelen laten we maken op de plek waar het hout vandaan komt. Zo stimuleren we lokale ondernemers, besparen we de oerbossen en vernieuwen we uw interieur. Ook geven we terug aan de gemeenschappen waarmee we werken, dit door een goede werkomgeving te bieden, maar ook door te doneren aan locale organisaties.

Hand gemaakt

Het handwerk van onze bekwame vaklieden maakt dat werkelijk ieder houten wand paneel uniek is. Persoonlijk contact met deze ambachtslieden is kenmerkend voor onze samenwerking. We kennen de oorsprong van het hout dat we gebruiken, ons productieproces is volledig transparant.

Akoestisch bevorderlijke kwaliteiten

Onze wanden hebben een goede akoestische werking, ze reflecteren geluid diffuus en er zijn mogelijkheden om geluidsabsorberende werking te creëren.